MINJA LIJE SUZE, I MI ZAJEDNO  SA NJOM: Ovo ne bi smelo da se dešava JEDNOM MALOM ANĐELU! (VIDEO)
Minja Matić, Foto: Instagram printscreen/ Za Minjinu šansu

POTRESNO!

MINJA LIJE SUZE, I MI ZAJEDNO SA NJOM: Ovo ne bi smelo da se dešava JEDNOM MALOM ANĐELU! (VIDEO)

Pomozimo Minji! 

Objavljeno: 26.11.2020. 16:09h

Minja Matić (1) boluje od spinalne mišićne atrofije, teške i retke bolesti i potreban joj je lek koji košta 2,1 milion dolara! 

Naime, neophodno je još oko 700.000 dolara kako bi otišla na lečenje, a dok se novac ne sakupi, ova devojčica mora da nastavi da radi vežbe koje su za nju bolne i naporne.

Na Instagram profilu Za Minjinu šansu objavljen je video u kom se vidi da devojčica plače od bolova dok uz majčinu pomoć radi vežbe. 

Ponovo se vraćamo vežbicama i sve izgleda kao na početku. Zbog prehlade smo pravili malu pauzu, a sada je vreme da nastavimo dalje! Dok brojimo dane do kraja ove naše zajedničke borbe, trudićemo se da Minja, koliko-toliko, napreduje. Ne smemo da gubimo vreme, Minjin život zavisi od nas. Cilj je jako blizu, zajedno možemo - navedeno je na Instagram profilu.

Podsetimo, Minja se rodila 6. oktobra prošle godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije. Sa pet meseci je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Pomozimo Minji

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743 IBAN: RS35160600000073283743 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media