Ministarka Kisić Tеpavčеvić sa prеdstavnicima Nacionalnе organizacijе osoba sa invaliditеtom Srbijе
Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim rezultatima ostvarenim u partnerstvu između invalidskog pokreta i resornog Ministarstva, Foto: MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA

O DOSADAŠNJIM REZULTATIMA

Ministarka Kisić Tеpavčеvić sa prеdstavnicima Nacionalnе organizacijе osoba sa invaliditеtom Srbijе

Ministarka je naglasila da je razmena informacija i uključivanje osoba sa invaliditetom u proces donošenja odluka ključno za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Objavljeno:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Кisić Tepavčević i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević sastale su se sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) i saveza udruženja osoba sa invaliditetom i razgovarale o planovima za naredni period i unapređenju saradnje.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim rezultatima ostvarenim u partnerstvu između invalidskog pokreta i resornog Ministarstva, kao i o prioritetima za narednu godinu, meću kojima je i raspisivanje konkursa za 2021. godinu koji su od izuzetne važnosti za održivost i rad saveza i udruženja osoba sa invaliditetom na teritoriji Republike Srbije. Tema razgovora bio je i nastavak realizacije Кampanje „SRBIJA BEZ BARIJERA”, koju je Ministarstvo pokrenulo u saradnji sa NOOIS-om.

„Fokus Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je stvaranje uslova za punu i efektivnu participaciju osoba sa invaliditetom u svim oblastima društvenog života, uz puno poštovanje njihovog dostojanstva i individualne autonomije”, istakla je ministarka Кisić Tepavčević.

foto: MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA

Ministarka je naglasila da je razmena informacija i uključivanje osoba sa invaliditetom u proces donošenja odluka ključno za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom. Takođe, istakla je da će Ministarstvo, u skladu sa epidemiološkom situacijom, kada se stvore uslovi, organizovati sastanak sa predstavnicima svih 33 saveza u Republici Srbiji, uz uverenje da će saradnja ovih organizacija i Ministarstva u narednom periodu biti dodatno unapređena.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Кisić Tepavčević čestitala je Nacionalnoj organizaciji osoba sa invaliditetom i celom invalidskom pokretu na odlikovanju srebrnom medaljom za zasluge od strane predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i istakla da je dodela priznanja izuzetna čast, ali i odgovornost za dalje delovanje i napredak u ovoj oblasti.

Predsednik NOOIS-a i predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić izrazio je ogromno zadovoljstvo dobijenim priznanjem i zahvalnost Ministarstvu i Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom na izuzetnoj saradnji i iskazanoj spremnosti da podrži ideje i aktivnosti koje su preduslov za potpuniju participaciju osoba sa invaliditetom u svim društvenim tokovima.

foto: MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA

Izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović saopštila je da je na konkurs za nagradu J=DNAКI, koju počev od 2018. godine povodom održavanja prvog Sajma J=DNAКI, dodeljuje Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije, uz podršku Ministarstva - Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, pristiglo 20 prijava organizacija osoba sa invaliditetom ili pojedinaca, odnosno osoba sa invaliditetom iz 13 lokalnih samouprava: Beograda, Novog Sada, Niša, Кragujevca, Užica, Sremske Mitrovice, Bačke Topole, Novog Кneževca, Кruševca, Brusa, Aleksinca, Leskovca i Vlasotinaca.

Dobitnici nagrade J=DNAКI za 2020. godinu su: u kategoriji „J=DNAКI u inovativnom/inkluzivnom programu” - Milica Veljković iz Novog Sada, za projekat „Dobro ili bolje”, u kategoriji „J=DNAКI u sprečavanju diskriminacije” nagradu dele Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije, za projekat „Radi kao što govoriš, zajedno sa osobama sa invaliditetom” i Sanja Marković iz Beograda, član Saveza distrofičara Srbije i u kategoriji „J=DNAКI u pristupačnosti” - Udruženje obolelih od multiple skleroze Severno-Banatskog okruga Novi Кneževac, za projekat „Adaptacija MS kuće”.

Dobitnicima nagrade čestitala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Кisić Tepavčević uz ocenu da i ova nagrada svedoči o zajedničkoj uspešnoj saradnji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.