LJUDI, ALO, ŠTA JE OVO? OVO JE BILO JEDNO OD REŠENJA ZA SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Autor sada KUKA što nije prošao!
Spomenik Stefanu Nemanji, Foto: Printscreen

RAZNE VARIJANTE

LJUDI, ALO, ŠTA JE OVO? OVO JE BILO JEDNO OD REŠENJA ZA SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Autor sada KUKA što nije prošao!

Ostavićemo vam da sami procenite kakve bi bile reakcije javnosti da je OVO izabrano za idejno rešenje spomenika Stefanu Nemanji

Objavljeno: 10:25h

U emisiji "Probudi se" na TV Nova S govorio je arhitekta Slobodan Maldini, čiji je rad bio kandidat na konkursu za spomenik Stefanu Nemanji.

On je bio prilično nezadovoljan ishodom konkursa za idejno rešenje spomenika, pa je rekao sledeće:

- Spomenik Stefanu Nemanji su od početka pratile kontroverze. Prva lokacija je bila ispred Generalštaba, tada sam ja ukazivao da je to neprimerena lokacija i na neki način su poslušali reč struke i premestili na Savski trg. Bio je pokušaj da bez konkursa naprave spomenik, iza toga je napravljen pozvani konkurs na koji su pozvani Rus, Kinez, Slovenac, Italijan, ali ne i Srbin. Ali konkurs je bio otvorenog karaktera i ja sam odlučio da učestvujem. Uslovi su bili neverovatno definisani, definisana je poza Stefana Nemanje, desna ruka je držala krst, leva knjigu, trebalo je da bude odeven u određenu odeždu, da nosi krunu… Ja sam to prenebregao i napravio idejno rešenje spomenika koje je prilagođeno savremenom trenutku i savremenoj umetnosti - istakao je Slobodan Maldini.

On je zatim predstavio svoje idejno rešenje:

foto: Printscreen Nova S

Ostavićemo vam da sami procenite kakve bi bile reakcije javnosti da je OVO izabrano za idejno rešenje spomenika Stefanu Nemanji!

Pored projekta Slobodana Maldinija, Seraklić je u “Probudi se” predstavio i druge radove koji su se našli u najužem izboru za spomenik Stefanu Nemanji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.