SLAĐANA RADI U AUTO-PERIONICI I ONA JE DOKAZ DA ŽENA U UNIFORMI MOŽE BITI BOMBA: Pogledajte samo ovo (VIDEO)
Auto-perionica, Foto: Printscreen/rts.rs

auto-perionica

SLAĐANA RADI U AUTO-PERIONICI I ONA JE DOKAZ DA ŽENA U UNIFORMI MOŽE BITI BOMBA: Pogledajte samo ovo (VIDEO)

Želela sam da zaposlim devojke jer mislim da su devojke pedantnije, da će to bolje da odrade, da će bolje da održavaju mašinu, usisivače, hemikalije.

Objavljeno:

Stereotip da se poslovi dele na muške i ženske, za jednu vlasnicu auto-perionice u Šapcu, ne postoji budući da ona radi u njoj od jutra do mraka i priznaje da prilikom zapošljavanja radnika, prednost daje devojkama.

Voskiranje, kederi, puškiranje – većini žena su nepoznate reči, ali ne i Slađani Mariji Simić. Uz kofu i sunđer, svakodnevno nosi i osmeh jer voli posao koji radi, piše "RTS".

- Žena može lepo da izgleda i u kombinezonu, gumenim čizmama. Bitno je da je ona u duši ispunjena i da je srećna, a sad, da li radi posao kojim se bavim ja ili je u kozmetičkom salonu ili prodavnici, bitno je da ima svoj cilj u životu zbog čega je srećna. Ceo život imam duge nokte i sa kratkim noktima ne mogu da radim, nemam osećaj u rukama - priznaje vredna preduzetnica.

U porodici je stekla radne navike, a u Švajcarskoj znanje i iskustvo. Želela je da podstakne i druge žene da razvijaju preduzetnički duh.

Slađana
Slađanafoto: Printscreen/rts.rs

- Bitno nam je svaka trunka prašine da se obriše. Da auto odavde izađe kompletno čist. Posao jeste ponekad težak i naporan kada imamo dosta više posla, ali mi kao tim uspevamo sve na vreme da završimo i onda nam je mnogo lakše - naglašava Ivana Prokić radnica auto-peronice.

Sunce, sneg ili kiša nisu prepreka da dve devojke operu automobil za pola sata. Pol kažu nije presudan, ali upornost jeste.

- Želela sam da zaposlim devojke jer mislim da su devojke pedantnije, da će to bolje da odrade, da će bolje da održavaju mašinu, usisivače, hemikalije. I da dam njima neki vetar u leđa da nije sve zavisiti od drugoga. Ovako kad zaradi svoj dinar devojka može da priušti sebi sve - rekla je Slađana Marija za "RTS".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.