ŠTA SE DESILO BEOGRADU OD 18H? Prošlo je samo 24 sata od uvođenja novih mera, OVO ŠTO SE DEŠAVA JE NEREALNO! (FOTO)
Sve je zatvoreno od 6, ali niko nije očekivao da će se ovoliko smanjiti broj vozila na ulicama Beograda, Foto: Printscreen / Naxi kamere

šok FOTO

ŠTA SE DESILO BEOGRADU OD 18H? Prošlo je samo 24 sata od uvođenja novih mera, OVO ŠTO SE DEŠAVA JE NEREALNO! (FOTO)

Da li su nove mere zatvaranja kafića i tržnih centara naterale ljude da miruju ili je strah usled velikog broja zaraženih na dnevnom nivou preovladao?

Objavljeno:

Nove mere za suzbijanje koronavirusa u našoj zemlji stupile su juče na snagu i trajaće do 3. decembra, do kada bi trebalo da se vidi efekat istih.

Međutim, već danas, samo 24 sata od kada je ograničen rad ugostiteljskih objekata, trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture do 18 sati, vidi se drastična promena na beogradskim ulicama.

Beograd je danas neprepoznatljiv! Glavne saobraćajnice poput Slavije, , Autokomande, Pančevačkog mosta i Trga Nikole Pašića, iznenaćujuće su prohodne, dok je na Gazeli i dalje gužva, ali ne onolika kokva je bila.

1 / 6 Foto: Printscreen / Naxi kamere

Da li su nove mere zatvaranja kafića i tržnih centara naterale ljude da miruju ili je strah usled velikog broja zaraženih na dnevnom nivou preovladao, ne znamo, ali jedno je sigurno - za 24 sata uspeli smo da smanjimo rizik od zaražavanja koliko je to moguće.

Podsetimo se ostalih mera koje je juče usvojila Vlada Srbije u dogovoru sa Kriznim štabom:

  • Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti radiće do 21 sat.
  • Apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja.
  • Takođe, sve radnje koje se ne nalaze u tržnim centrima, ali i mnogobrojnih zanatlija, moći će da rade, kao i po prethodnoj odluci, do 21 sat isto važi i za pošte i banke koji se ne nalaze u tržnom centru.
  • Osim toga, od juče u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza biće uključeno dodatnih 236 vozila, čime će na ulicama biti angažovan maksimalan broj autobusa - 1.641.
  • Na sednici gradskog Kriznog štaba dogovoreno je da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta gde su najveće gužve.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.