OVO NIKAKO NIJE DOBRO: Vazduh u GRADU NA IBRU VEOMA ZAGAĐEN, novi podaci su PORAŽAVAJUĆI!
Zagađen vazduh/Ilustracija, Foto: Profimedia

OPASNO PO ZDRAVLJE

OVO NIKAKO NIJE DOBRO: Vazduh u GRADU NA IBRU VEOMA ZAGAĐEN, novi podaci su PORAŽAVAJUĆI!

Po indeksu kvaliteta, vazduh je u gradu na Ibru tri dana bio u kategoriji – jako zagađen, a deset dana u kategoriji zagađen, saopštio je Odsek za zaštitu životne sredine Odeljenja za inspekcijske poslove ovdašnje Gradske uprave

Objavljeno:

U periodu od 1. do 20. novembra, u Kraljevu je čak trinaest dana prekoračena koncentracija frakcije PM-10 suspendovanih čestica u vazduhu.

Po indeksu kvaliteta, vazduh je u gradu na Ibru tri dana bio u kategoriji – jako zagađen, a deset dana u kategoriji zagađen, saopštio je Odsek za zaštitu životne sredine Odeljenja za inspekcijske poslove ovdašnje Gradske uprave.

U saopštenju za javnost, građanima se preporučuje izbegavanje fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skraćivanje boravka na otvorenom, preusmeravanje obavljanja uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha.

Preporuke se, kako se navodi u saopštenju, odnose na celokupnu populaciju, a posebno na osetljive grupe – starije osobe, decu i osobe sa oboljenjima srca i pluća.

Merenja kvaliteta vazduha u Kraljevu obavlja ovdašnji Zavod za javno zdravlje kao akreditovana ustanova za ove poslove, a osim na sajtu Zavoda, rezultati merenja kvaliteta vazduha svakodnevno se objavljuju i na veb sajtu grada Kraljeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.