BRZI VOZOVI DO KRAJA SLEDEĆE GODINE NA NAŠIM PRUGAMA: Razvijaće brzinu od 200 km na sat!
Voz / Ilustracija, Foto: Boško Karanović

NOVI PROJEKAT

BRZI VOZOVI DO KRAJA SLEDEĆE GODINE NA NAŠIM PRUGAMA: Razvijaće brzinu od 200 km na sat!

Ministar je razgovarao sa ambasadorkom Kine o svim aktuelnim projektima u oblasti infrastrukture koji se realizuju u saradnji sa Kinom

Objavljeno:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo o realizaciji projekta brze pruge u Srbiji, kao i nabavci vozova koji će moći da idu 200 kilometara na sat i najavio da bi te vozove trebalo da imamo već do kraja sledeće godine.

"Pričali smo o nabavci vozova koji će ići 200 kilometara na sat na našim prugama, prvoj fazi izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, a onda i dalje od Beograda do Niša na železničkom Koridoru 10", rekao je Momirović nakon sastanka u Vladi Srbije.

"Uveren sam da ćemo u narednom periodu, koliko do kraja sledeće godine imati vozove koji idu 200 kilometara na sat i da će naši građani osetiti benefite železničkog transporta", kazao je Momirović Tanjugu.

Ministar je razgovarao sa ambasadorkom Kine o svim aktuelnim projektima u oblasti infrastrukture koji se realizuju u saradnji sa Kinom.

Povod sastanka je bio i to što je jutros nešto pre 10 sati završena rekonstrukcija levog koloseka pruge Zemun - Batajnica, u okviru projekta izgradnje pruge za velike brzine, na deonici Beograd Centar - Stara Pazova.

Rekonstruisani levi kolosek pruge Zemun Batajnica dug je 10,6 kilometara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.