BROJKE SU FRAPANTNE, MOŽETE DA NASLUTITE ŠTA NAS ČEKA: Dr Gojković izdao odgormno upozorenje za sve
Zoran Gojković, Foto: Youtube / Printscreen

"izuzetno prenapregnut" zdravstveni sistem

BROJKE SU FRAPANTNE, MOŽETE DA NASLUTITE ŠTA NAS ČEKA: Dr Gojković izdao odgormno upozorenje za sve

"Svako ko uđe u bolnicu sa kovidom 19 je životno ugrožen", kazao je pokrajinski sekretar

Objavljeno:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ocenio je večeras da su brojevi novoinficiranih i preminulih od posledica korona virusa u Srbiji "frapantni" a da je zbog povećanja broja hospitalizovanih, zdravstveni sistem "izuzetno prenapregnut".

Navodeći da je prethodnih dana došlo do kontinuiranog povećanja broja zaraženih u Srbiji, Gojković je ocenio da se virus iz velikih gradova sada širi na manje lokalne sredine gde situacija kako je naveo, postaje problematična.

"Brojke su frapantne, možete da naslutite šta nas čeka. Od 10 do 15 odsto novozaraženih zahteva neki vid bolničkog lečenja, to su izuzetno teški pacijenti kojima su neophodni svi mogući parametri intenzivnog lečenja", kazao je Gojković i naveo podatak da se u kovid bolnicama u Srbiji sada za dan potroši kiseonika koliko su u redovnim uslovima troši za dva meseca.

On je rekao da dodatni problem predstavlja činjenica da svakog dana za 10 odsto raste broj inficiranih zdravstvenih radnika što po njegovim rečima, uzrokuje situaciju u kojoj manji broj ljudi radi mnogo više.

Dodao je da je u kovid sistemu u Vojvodini 13 institucija u kojima se leči više od 1.400 pacijenata sa "izuzetno teškom kliničkom slikom".

"Svako ko uđe u bolnicu sa kovidom 19 je životno ugrožen", kazao je pokrajinski sekretar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.