PREMINUO DRAGAN MILIVOJEVIĆ: Poznati novinar izgubio bitku sa koronom!
Dragan Milivojević, Foto: Printscreen Facebook

TUGA

PREMINUO DRAGAN MILIVOJEVIĆ: Poznati novinar izgubio bitku sa koronom!

Milivojević je diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru Međunarodni odnosi

Objavljeno: 24.11.2020. 16:29h

Dragan Milivojević izgubio je bitku sa korona virusom. Poznati novinar preminuo je danas.

Milivojević je diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru Međunarodni odnosi., a master diplomu stekao na Fakultetu organizacionih nauka.

Novinarsku karijeru započeo je u studentskom radiju "Indeks" i omladinskoj emisiji "Putokaz" Drugog programa Radio Beograda, gde je potom vodio i emisiju posvećenu ekonomskim pitanjima "Delometar". Za omladinsko novinarstvo dobio je nagradu "Smeli cvet". Sarađivao je u brojnim listovima - "Radu", "Novostima", "Intervjuu", "Politikinom svetu", "Borbi"...Prvo stalno zaposlenje dobio je u Informativnom programu tadašnje Televizije Novi Sad, gde je bio jedan od najmlađih urednika, uređujući i vodeći "Dnevnik" i druge emisije ove medijske kuće. Izveštavao je s najznačajnijih događaja u zemlji i svetu i poneo jednu od nagrada tadašnje JRT. Potom je prešao u zagrebački "Vjesnik", na mesto komentatora spoljne politike, urednika vesti i prve strane ovih novina. Bio je specijalni izveštač iz Italije, ali i sa brojnih zbivanja u zemlji i svetu. Sarađivao je i u nemačkom "Šternu", bio je akreditovani dopisnik iz Grčke dnevnog lista "Telegraf", sarađivao u nedeljnicima "Ekonomist", "Bankar", "Vreme", podgoričkom "Danu" i njegovim izdanjima.

Jutros je preminuo moj/naš brat i saborac (član Predsedništva POKS-a i Internacionalni sekretar), sjajan novinar i još...

Objavljuje Zika GojkovicUtorak, 24. studenoga 2020.

Pre dve decenije zaposlio se u dnevnom listu "Dnevnik", prvo kao spoljnopolitički komentator i urednik spoljne politike, a zatim kao politički komentator i šef Dopisništva u Beogradu. Za praćenje zbivanja u zemlji i inostranstvu tri puta je nagrađivan prvom novinarskom nagradom. U okviru stručnog usavršavanja završio je niz međunarodnih obuka i seminara iz oblasti evropskih integracija u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i studijski boravio u Briselu, Berlinu, Strazburu i na Bliskom istoku.

Dragan Milijevojević je bio pomoćnik generalnog direktora "Nova communications", jedan od autora knjige "Dosije Vojvodina", kao i deo kruga intelektualaca osnivača Naprednog kluba.

Bio je član Predsedništva POKS-a i internacionalni sekretar.

Od Dragana Milojevića se oprostio prvi čovek POKS-a Žika Gojković.

Bonus video:

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media