PREMINULA MATI KSENIJA OD POSLEDICA KORONE: Velika tuga U MANASTIRU BLAGOVEŠTENJE RUDNIČKO!
Kako dodaju, svi iz manastira radili su test na kovid 19 i svi su pozitivni, Foto: eparhija-sumadijska.org.rs

TUŽAN DAN

PREMINULA MATI KSENIJA OD POSLEDICA KORONE: Velika tuga U MANASTIRU BLAGOVEŠTENJE RUDNIČKO!

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije i da su otac Serafim, otac Mardarije i mati Salafaila u bolnici jer su zaraženi korona virusom, svi iz manastira Blagoveštenje. Ipak, iz manastira su demantovali ove navode

Objavljeno:

MATI Ksenija (71), monahinja manastira Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca, preminula je, a bila je pozitivna na korona virus.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije i da su otac Serafim, otac Mardarije i mati Salafaila u bolnici jer su zaraženi korona virusom, svi iz manastira Blagoveštenje. Ipak, iz manastira su demantovali ove navode.

- Ne, to nije istina. Svi smo tu, samo je mati Ksenija umrla. Imala je korona virus, bila je hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac - navode iz Blagoveštenja.

Kako dodaju, svi iz manastira radili su test na kovid 19 i svi su pozitivni.

Ko je pravoslavni sveštenik azijskog porekla koji saslužuje na opelu patrijarhu Irineju?

- Tu smo svi, u manastiru. Manje više smo svi dobro. Testirani smo i svi smo pozitivni, ali smo uglavnom dobro. Nismo kritični - navode iz manastira ističući da su na društvenim mrežama počele da se pojavljuju nove dezinformacije.

Jedan od korisnika Fejsbuka naveo je, ispod objave da su otac Serafim, otac Mardarije i mati Salafaila u bolnici, da prenosi od duhovne dece oca Serafima obaveštenje.

- Mati Salafaila nije u bolnici kao ni otac Serafim. Mati Ksenija jeste, šećeraš je (ona se upokojila). Otac Mardarije je bio u bolnici, ali predloženo mu je da bude u manastiru u izolaciji jer ima blažu kliničku sliku - navodi se u komentaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.