AKO BI SE NASTAVILO ŠIRENJE KORONE OVOM BRZINOM, ZA DVA MESECA BI BILO ZARAŽENO 4 MILIONA SRBA: Računica je jasna!
Kolektivni imunitet, Foto: Beta, Profimedia

VEOMA VAŽNO

AKO BI SE NASTAVILO ŠIRENJE KORONE OVOM BRZINOM, ZA DVA MESECA BI BILO ZARAŽENO 4 MILIONA SRBA: Računica je jasna!

Procenjen broj stanovnika u Republici Srbiji u 2019. godini je 6.945.235, navodi se na sajtu Republičkog zavoda za statistiku

Objavljeno:

Prisutnost virusa proteklih dana u Srbiji je velika, kazao je dr Predrag Kon. On je objasnio da se broj novozaraženih može množiti sa deset.

- Ako otkrijemo 6.000, to je sigurno 60.000 - kazao je Kon.

Dr Tidorović je u aprilu rekao da je za kolektivni imunitet potrebno da preko 60 odsto stanovništva stekne antitela.

- Sigurno je da će se toliko ljudi u Srbiji zaraziti, pitanje je samo u kom intervalu, i to je ono o čemu treba da vodimo računa - objasnio je dr Tiodorović.

Procenjen broj stanovnika u Republici Srbiji u 2019. godini je 6.945.235, navodi se na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, što bi značilo da 60 odsto naših stanovnika iznosi 4.167.141.

Ukoliko bi tvrdnje dr Kona bile istinite i ukoliko bi broj registrovanih slučajeva svakog dana iznosio oko 6.000, to bi značilo da bi građani Srbije steći kolektivni imunitet za 69 dana, odnosno za nešto više od dva meseca.

Na drugoj strani, ovakav razvoj situacije bi bio veoma nepovoljan i smrtonosan, pošto bi zdravstveni sistem bio pod ogromnim opterećenjem, i ne bi mogao da izdrži toliki pritisak.

Još jednom apelujemo na sve da se STROGO pridržavaju mera koje je propisao Krizni štab i da čuvaju sebe i svoje najbliže od ove opasne zaraze.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.