TUGA U SRBIJI: Poznati doktor Dragan Rankov preminuo od korone
Foto: facebookscreen

neočekivano!

TUGA U SRBIJI: Poznati doktor Dragan Rankov preminuo od korone

U Opštoj bolnici u Kikindi danas je, od posledica virusa korona, preminuo poznati ginekolog i akušer, primarijus dr Dragan Rankov (74).

Objavljeno:

Bio je član Društva lekara Vojvodine, dugogodišnji načelnik Ginekološkog odeljenja kikindske bolnice i jedan od prvih koji je počeo privatnu lekarsku praksu.

Svoju ordinaciju vodio je više skoro 30 godina. Dobitnik je diplome i povelje za dugogodišnji rad u Udruženju ginekologa nekadašnje velike Jugoslavije i Godišnje nagrade Kikinde za uspeh, posvećenost i neiscrpnu energiju koju je darovao generacijama porodilja i njihovoj tek rođenoj deci. Dr Rankov je izvesno vreme radio i na Kosmetu.

foto: facebookscreen

Veoma angažovano je radio i u Opštem udruženju preduzetnika Kikinde i jedno vreme bio predsednik te asocijacije. Bio je istaknuti član i predsednik Rotari klubu Kikinda. Mada se o tome najmanje zna, uvek je bio i humanista. Davao je novac za stipendije najboljim studentima koji su se javljali na konkurse Rotari kluba. Pored ustaljenog broja stipendija, dr Rankov je uvek darovao bar još po jednu.

Rođen je u Srpskoj Crnji, Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je i specijalizirao. Usavršavao se u Kliničkom centru u Ljubljani, GAK u Beogradu i “Rojal Aleksandar bolnici” u Kanadi.

Generacije Kikinđanki pamtiće ga kao svog izabranog ginekologa. Često je sarađivao s medijima i uvek je bio raspoložen za razgovore s novinarima o temama iz medicine i problemima preduzetništva.

Izuzimajući doktora Branislava Blažića, bivšeg državnog sekretara koji je umro u Beogradu gde je i živeo, dr Dragan Rankov je prvi kikindski lekar koji je preminuo od posledica oboljenja kovida 19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.