POGLAVAR ALBANSKE PRAVOSLAVNE CRKVE SMOGAO SNAGU ZA OVO: Iz bolničke postelje PORUČIO JAKE REČI IRINEJU!
Irinej, Foto: Printscreen

atanasije

POGLAVAR ALBANSKE PRAVOSLAVNE CRKVE SMOGAO SNAGU ZA OVO: Iz bolničke postelje PORUČIO JAKE REČI IRINEJU!

Patrijarh Irinej vodio narod koji je voleo samožrtvovanjem i razboritošću

Objavljeno:

Poglavar Albanske pravoslavne crkve (APC), arhiepiskop tiranski Anastasije, uputio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima saučešće povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

Arhiepiskop tiranski Anastasije je poruke saučešća, prema nezvaničnim informacijama, uputio iz bolnice u Atini u kojoj sa zajedno sa poglavarom grčke pravoslavne crkve Jeronimom leči od kovida-19.

- Sa velikim bolom smo primili vest o smrti veoma dragog brata i saradnika, patrijarha srpskog gospodina Irineja, koji se istakao čvrstim, blagim i miroljubivim karakterom, pravim osećanjima i dubokom pravoslavnom duhovnošću - navodi Anastasije.

Istakao je da je patrijarh Irinej vodio narod koji je voleo samožrtvovanjem i razboritošću, doprinoseći jačanju jedinstva pravoslavlja.

Izrazio je uverenje da će "svetla figura patrijarha Irineja sigurno inspirisati one koji slave Gospoda širom sveta i one koji traže primere pravog hrišćanskog morala".

- Neka Bog položi njegovu plemenitu dušu među pravednike. Iskreno saučešće poštovanoj Jerarhiji, pobožnom sveštenstvu i narodu Srpske crkve, koje prate naše skromne molitve tokom ove velike žalosti - napisao je Anastasije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.