JUNAJTED GRUPA KUPUJE LIST DANAS! Ovo je upravo saopštio UNS
Dragan Šolak, medijski tajkun, Foto: Printscreen Youtube

KONCENTRACIJA

JUNAJTED GRUPA KUPUJE LIST DANAS! Ovo je upravo saopštio UNS

U okviru Junajted grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IĐ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media, navodi UNS

Objavljeno: 14:29h

Junajted grupa je na korak od preuzimanja dnevnog lista Danas, preneo je danas UNS.

Kako se navodi na sajtu UNS-a, tom Udruženju je u Komisiji za zaštitu konkurencije potvrđeno da je Junajted grupa, u okviru koje posluje televizija N1 i Nova S, podnela prijavu koncentracije na tržištu, kako bi joj se odobrila kupovina privrednog društva Dan graf d.o.o, izdavača dnevnog lista Danas.

U toj Komisiji je rečeno da je Junajted grupa podnela prijavu koncentracije 21. septembra, a da je postupak u toku.

Junajted grupa u većinskom je vlasništvu međunarodne investicione kompanije BC Partners.

Investicioni fond KKR, koji je bio dotadašnji većinski vlasnik, kao i menadžment Junajted grupe zadržali su, kako je N1 objavio 2019. godine, "značajan manjinski udeo", a predsednik UO Junajted grupe i njen osnivač je Dragan Šolak, podseća UNS.

U okviru Junajted grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IĐ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media, navodi UNS, pozivajući se na sajt N1.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.