OVA NAŠA OPŠTINA JE U PRILIČNO LOŠOJ SITUACIJI Posle Beograda i Novog Sada, obara REKORDE U BROJU ZARAŽENIH KORONOM
Pančevo, Foto: Grad Pančevo

KORONAVIRUS

OVA NAŠA OPŠTINA JE U PRILIČNO LOŠOJ SITUACIJI Posle Beograda i Novog Sada, obara REKORDE U BROJU ZARAŽENIH KORONOM

S obzirom da Pančevo ima oko 90.000 stanovnika, njihovih skoro 180 zaraženih za 24 sata bili bi kao da u Beogradu imamo 3.600 na dan!

Objavljeno:

Korona virus je zagospodario našom zemljom i danima daje katastrofalne brojke. Za Beograd tako nešto je zbog veličine bilo i očekivano, ali već nekoliko dana jedno ne tako veliko mesto nalazi se u samom vrhu kada je reč o obolelima.

Reč je o Pančevu. Pre dva dana nas je sve iznenadila brojka od 178 novozaraženih pacjenata, a ni juče situacija nije bila ništa bolja - 165 novih slučajeva sa potvrđenom kovid infekcijom. S obzirom da Pančevo ima oko 90.000 stanovnika, njihovih skoro 180 zaraženih za 24 sata bili bi kao da u Beogradu imamo 3.600 na dan!

Da je situacija i više nego zabrinjavajuća pokazuje i činjenica da se kapaciteti Opšte bolnice u ovom gradu pune, te da bi vrlo brzo moglo doći do kolapsa. O tome je za "Blic" govorio direktor Opšte bolnice u Pančevu dr Slobodan Ovuka.

- U ovom trenutku u našoj bolnici leži 240 pacijenata obolelih od kovida. Polovinu od njih čine pacijenti iz Južnog Banata, dok drugu polovinu čine oni koji su prevezeni iz Beograda - kazao je on.

- Trenutno imamo šest slobodnih mesta, ali i to će se popuniti u toku dana. Mi primamo i na pomoćne krevete, nikom nije uskraćena pomoć niti će biti. Jeste to možda manje komforno pa umesto tri imamo po četiri kreveta u sobi, ali uspevamo sve da primimo za sada - zaključio je dr Slobodan Ovuka za "Blic".

I načelnik Intenzivne nege Opšte bolnice Pančevo, dr Milorad Božić rekao je ranije da kod njih iz dana u dan dolaze teški slučajevi.

- Sada imamo i čitave porodice koje su obolele od korona virusa - rekao je Božić.

Ukazao je da sa kakvom god kliničkom slikom da dođu pacijenti, bolest u dan-dva može toliko uznapredovati da vrlo brzo dođu do intenzivne nege u vrlo teškom stanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.