KORONA JE SRBIJI DONELA I JEDNU DOBRU STVAR: Ne postoji ŠANSA da pogodite o čemu je reč!
Muzejski voz na „Šarganskoj osmici’’ bio je prepun putnika, Potpećka pećina posećenija nego prošle godine, a klisura reke Đetinje sa novim sadržajima ponudila je drugačiji doživljaj grada Užica“, izjavio je Miroslav Rađen, direktor TO regije Zapadna Srbij, Foto: RINA

BELEŽE USPEŠNE REZULTATE

KORONA JE SRBIJI DONELA I JEDNU DOBRU STVAR: Ne postoji ŠANSA da pogodite o čemu je reč!

Turistički centri regije Zapadna Srbija, koja obuhvata lokalne samouprave sa područja Zlatiborskog i Moravičkog okruga, sumirali su rezultate protekle turističke sezone, a najpuniji su bili planiniski centri Tara i Zlatibor

Objavljeno:

Čajetina - U epidemiološki izuzetno nepovoljnoj godini turizam u regiji Zapadne Srbije ostvario je neočekivano uspešne rezultate. Desetine hiljada domaćih gostiju odmaralo se tokom leta i s početka jeseni na planinama, jezerima, u banjama i selima ove regije, mestima idealnim za zdrav odmor u prirodi.

Turistički centri regije Zapadna Srbija, koja obuhvata lokalne samouprave sa područja Zlatiborskog i Moravičkog okruga, sumirali su rezultate protekle turističke sezone, a najpuniji su bili planiniski centri Tara i Zlatibor.

„Tara je bila prepuna, na vidikovcima se čekao red za fotografisanje, a za krstarenje kanjonom Drine mesto se rezervisalo danima ranije. Zlatibor je i u ovoj godini potvrdio da je lider u turizmu, gosti su uživali u lepotama „Starog sela’’, Gostiljskih vodopada, Vodica, a Stopića pećina zabeležila je neverovatan rezultat, više od 100.000 posetilaca.

Muzejski voz na „Šarganskoj osmici’’ bio je prepun putnika, Potpećka pećina posećenija nego prošle godine, a klisura reke Đetinje sa novim sadržajima ponudila je drugačiji doživljaj grada Užica“, izjavio je Miroslav Rađen, direktor TO regije Zapadna Srbija.

foto: RINA

Svoje skrivene lepote ove godine otkrila je „Srpska Sveta Gora“, one koji su se odlučili da bolje upoznaju Ovčarsko-kablarsku klisuru oduševljavao je pogled sa vrha Кablara. U susednom Dragačevu ekspanziju je doživeo seoski turizam, a da na Zlataru srce kuca jače uverili su se mnogobrojni posetioci ove planine.

„Goste su privukli i Кamena Gora, Sopotnica, rafting Limom u prijepoljskom kraju, dok je mnoge očarala magija Sjeničko-pešterske visoravni sa vidikovcima Molitva i Veliki vrh, od ove sezone i s novom biciklističkom rutom. Ivanjica i Кosjerić ponudili su Hadži Prodanovu pećinu, zip-lajn, Taorska vrela, Povlen, zanimljiva sela. U novim okolnostima afirmisao se odmor u prirodi i manje poznate destinacije, poput Vodene pećine, Visočke banje i Velikog Rzava u ariljskom kraju. Tometino Polje kod Požege postalo je oaza za ljubitelje pešačenja, planinarenja i biciklizma“, navodi Rađen, dodajući da je ovo ipak ona lepša strana turizma regije u nepovoljnoj godini:

„Onom lošijom stranom ozbiljno su pogođene neke delatnosti u turizmu, poput agencija, prevoznika, dečjih odmarališta. Biće im potrebno normalizovanje prilika da prebrode teškoće, pri čemu im od koristi može biti to što su mnogi domaći turisti u ovoj sezoni otkrili vrednosti naše regije u koju će, uvereni smo, ponovo dolaziti“, rekao je prvi čovek TO regije Zapadne Srbije.

foto: RINA

Od značaja za uspeh sezone je i to što su se turistički radnici potrudili da ispromovišu sve resurse i kapacitete. Što su, na zadovoljstvo turista, prilagodili cene trenutnoj situaciji i okolnostima. Ne čekajući skrštenih ruku da se promene nepovoljne okolnosti i otvore granice, već neumorno radeći da se domaći gosti što bolje odmore u našim turističkim centrima. Кao i da otkriju zanimljive predele koji nisu dovoljno poznati.

„Sadržaji i resursi kojima raspolaže regija Zapadna Srbija najvažniji su razlog ovako dobroj sezoni. Smatram da ne postoji turistička regija u Evropi koja ima toliko prirodnih potencijala, kulturno-istorijskih znamenitosti, raznovrsnih atrakcija, privlačnih planina, jezera, banja, kvalitetnih smeštajnih kapaciteta kao što je naša. Lepote i blagotvorna dejstva prirode, uz sadržaje na ovom prostoru, savremenom turisti obezbeđuju potpun i zdrav odmor“, rekao je Arsen Đurić, predsednik Upravnog odbora TO regije Zapadna Srbija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.