POSETILI SMO NAJVEĆE GRADILIŠTE U SUBOTICI: Na Paliću niče AKVA PARK, izgledaće BAŠ SVETSKI! (FOTO)
Foto: Aleksandra Čolić

SUBOTICA - NOVI INVESTICIONI ARANŽMANI

POSETILI SMO NAJVEĆE GRADILIŠTE U SUBOTICI: Na Paliću niče AKVA PARK, izgledaće BAŠ SVETSKI! (FOTO)

Budućnost za ovaj turistički biser deluje svetlo i mnogo obećava!

Objavljeno:

Palić preti da "oduva" svaku konkurenciju!

Naime, na samom Paliću trenutno se punom parom radi na realizaciji jednog velikog projekta, u čiju je prvu fazu uloženo neverovatnih 320 miliona dinara, a koji zajedno finansiraju Republika Srbija, Pokrajinska vlada i Grad Subotica.

Iako su čak i „najnevernije Tome“ sumnjale da će se snovi ostvariti i da ovde nikada neće "nići" obećavani akva park, to će se vrlo brzo desiti.

Naime, i sada svi koji prolaze šetalištem duž obale Palićkog jezera, ne mogu a da ne primete u okolini Muškog štranda visoke tobogane koji se „prepliću“ na gradilištu budućeg akva parka i velnes centra.

Ovo, trenutno verovatno najveće gradilište u ovom mestu posetila je i ekipa portala Espreso.

1 / 6 Foto: Aleksandra Čolić

Kada se pogleda u ovo gradilište, koje radi punom parom, se napokon čini da je Palić konačno sistemski preotet od propadanja i spreman da zauzme svoje staro mesto vrhunskog turističkog centra, koje mu poslednjih decenija uzurpiraju raznorazna seoca i gradići u Mađarskoj, bez ikakve turističke tradicije, oslonjeni isključivo na upadljive vodene atrakcije i kvalitetnu uslugu.

Iz "Park Palić" kažu da je ideja vodilja za izgradnju jednog ovakvog kompleksa potekla je iz planske dokumentacije.

- Master plana Palić iz 2006.godine i Programa razvoja turizma regiona Palić iz 2015.godine koji, kao ključni projekat navode upravo velnes i spa centar sa akva parkom na Paliću. Analizirajući broj odlazaka naših i turista u tranzitu u obližnju banju Moraholom u Mađarskoj i osluškujući potrebe posetilaca i turista koji dolaze na Palić, došlo se do jedinstvenog zaključka da je za dalji razvoj Palića i njegovo pozicioniranje u top turističke destinacije regiona, neophodno obezbediti turističku ponudu široke namene i za sve generacije svih 365 dana u godini - kažu iz ovog preduzeća.

Sinergijom i pre svega odličnim zajedničkim radom Grada Subotice, Autonomne pokrajine Vojvodine i Vlade Republike Srbije 2018.godine obezbeđena su sredstva za prvu, a potom i za drugu-završnu fazu realizacije ovog projekta. Ukupna vrednost investicije iznosi preko milijardu i sto miliona dinara ili devet miliona evra.

1 / 7 Foto: Aleksandra Čolić

Lokacija budućeg savremenog velnes i spa centra sa akva parkom, nalazi se baš tamo gde ga i oba planska dokumenta razvoja destinacije i planiraju - na Muškom štrandu, tik uz promenadu, jezero i nadaleko poznati Mol na Muškom štrandu.

1 / 7 Foto: Aleksandra Čolić

Parcela površine 4,4 hektara bila je inspirativna za projektante koji su površinu maksimalno iskoristili, pa će se tako na 28.500 kvadrata spoljašnjeg prostora nalaziti pet bazena ukupne vodene površine 1.804 m2 sa vodeno-zabavnim atrakcijama (toboganima i atrakcijama za decu), od toga najmanje jedan sa termomineralnom vodom, parking prostor, zelena oaza, mesta za sunčanje, uživanje… dok će se u zatvorenom objektu površine preko 3000 kvadrata nalaziti bazeni za uživanje i tokom zimskog perioda ukupne vodene površine 330 m2, kao i kompletan velnes-spa sadržaj poput sauna, tapidarijuma, teretane, salona za ulepšavanje, negu i uživanje, healthy bar-a, restorana…

1 / 9 Foto: Aleksandra Čolić

Maksimalni kapacitet kompleksa je 2.500 korisnika sa tim da je u zatvorenom delu predviđeno maksimalno 500 posetilaca istovremeno, dok će u spoljašnjim sadržajima istovremeno moći da uživa 2.000 posetilaca. Plan je da broj korisnika u letnjoj sezoni bude i preko 200.000, dok će na godišnjem nivou spa centar sa akva parkom primati i preko 360.000 posetilaca.

1 / 8 Foto: Aleksandra Čolić

Kamen temeljac postavljen je decembra 2018.godine kada je i otpočela realizacija projekta prvom fazom, koja je i završena na leto 2019.godine.

Rok za završetak druge- poslednje faze predviđen je za 2021.godinu, a radovi su otpočeli u martu mesecu 2020.godine.

Realizacijom ovog projekta, a koristeći prirodne izvore termomineralne vode na Paliću razvijaće se uporedo banjski, ali i kongresni turizam, dok će zbog kvaliteta turističke ponude, a koji će porasti, broj posetilaca i turista biti znatno veći, kao i broj onih koji će ostajati noć duže na Paliću. Sve to uticaće na povoljno privredno-ekonomsko okruženje koje će pak privući domaće i strane investitore da svoj kapital ulože upravo na Paliću, izgradnjom hotela ili drugog turističkog sadržaja, dok će velika fluktuacija turista u mnogome ekonomski i finansijski povoljno uticati na postojeće ugostitelje, privrednike i druge subjetke kako sa Palića tako i iz Subotice.

Budućnost za ovaj turistički biser deluje svetlo i mnogo obećava!

Jedno je sigurno - svi jedva čekaju da se otvore vrata za posetioce, jer će, kako smo i videli, ovde zabava biti zagarantovana!

Više o staroj slavi Palića, a u susret novim počecima možete pročitati OVDE.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Subotice, a na osnovu Rešenja o raspodeli sredstava budžeta Grada Subotice za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini, donetog od strane Gradonačelnika Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.