NOVE PROGNOZE PROFESORA KOČOVIĆA: Uprkos današnjim crnim korona brojkama, uskoro sledi OVAJ obrt?
Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, Foto: Printscreen/TV Pink

OPTIMISTA

NOVE PROGNOZE PROFESORA KOČOVIĆA: Uprkos današnjim crnim korona brojkama, uskoro sledi OVAJ obrt?

Kako dr Kočović objašnjava, iako je u Srbiji danas registrovano 4.994 novoinficiranih, slične brojke možemo očekivati i u naredna tri dana

Objavljeno:

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović koji je od početka pandemije tačno prognozirao tokove zaražavanja koronavirusom širom sveta, a pre svega u Srbiji je napravio računicu koja predviđa broj novozaraženih u narednim danima.

Kako dr Kočović objašnjava, iako je u Srbiji danas registrovano 4.994 novoinficiranih, slične brojke možemo očekivati i u naredna tri dana. Međutim, prema njegovim rečima, brže nego što se nadamo, očekuje nas i preokret.

– Iako smo oborili rekord po broju zaraženih, danas su na snagu stupile i mere ograničavanja rada ugostiteljskih objekata i prodavnica. One bi morale da daju rezultate, pa bi broj novozaraženih mogao da se smanji već od iduće srede. Tada bi trebalo očekivati i postepeno zaravnjenje krive, a potom i znatnije smanjenje broja zaraženih – kaže Kočović.

On ističe da trenutne brojke jesu visoke, ali da je u odnosu na prethodne pikove koronavirusa, trenutni rast novozaraženih blaži.

-Ako ove mere ne budu drastično smanjile broj inficiranih, sigurno je da će se one pooštriti. Uvođenje policijskog časa sigurno nije u opticaju jer nema poentu zbog hladnog vremena. Ipak, još rigoroznije ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, prodavnica i šoping- centara, možemo i te kako očekivati- kaže dr Kočović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.