LEKARIMA SMO MESECIMA APLAUDIRALI, A SAD IH TUČEMO?! Ljudi, da li je moguće da smo OVOLIKO BAHATI POSTALI?
Ilustracija, Foto: Profimedia

sramno

LEKARIMA SMO MESECIMA APLAUDIRALI, A SAD IH TUČEMO?! Ljudi, da li je moguće da smo OVOLIKO BAHATI POSTALI?

Postoji jedna velika razlika kada poredimo mart, april i maj i ovaj sada period

Objavljeno:

Svaka čast, nije im lako, naši heroji u prvim borbenim redovima! Bile su samo neke od reči građana upućenih lekarima, kada je u martu korona zakucala i na naša vrata i vrata bolnica širom Srbije.

Gotovo da nije postojao dan u prva tri meseca pandemije, a da nismo šerovali po društvenim mrežama podvige naših lekara koji su u kombineznima, ako se ne sećate, provodili po 12 sati dnevno, a nekad i više. E, pa da znate da ti isti lekari i dan danas kada je još gora situacija i ima hiljade zaraženih u jednom danu, nose te iste kombinezone i bore se za svaki život, pa i za svoj u bolničkom žarištu, gde je pitanje samo kada će neko od medicinskog osoblja da oboli, naravno, neki su već i oboleli.

Međutim, postoji jedna velika razlika kada poredimo mart, april i maj i ovaj sada period. Napolju u osam sati ne čuje se aplauz, na lekare gledamo kao na smrtne neprijatelje, a zabrinjavajuće je i to što su napadi na medicinare u bolnicama postali sve učestaliji.

Dakle, narode, gde nam se izgubila solidarnost, gde je tu ljudskost, jel nečija majka, sestra , bart ili sin koji rade u zdravstvenim ustanovama kriv zato što je neko vama bliza zaražen ili zato što ste vi završili u bolnici? NIJE!

Imajmo razumevanja i poštovanja za ono što ovi ljudi rade, što rizikuju svoj život i svoje zdravlje da bi sačuvali njihovo.

Lekari, izvinite, ne znaju šta čine!

NAPADI NA LEKARE U JEKU PANDEMIJE

  • PACIJENT NAPAO LEKARE U NIŠKOM KLINIČKOM

Pacijent (64) koji se u niškom Kliničkom centru leči od korona virusa, napao je danas medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove. Pacijent je u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim nasrnuo na lekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama, ubrzo je uhvaćen.

  • FIZIČKI OBRAČUN ZBOG MASKE U KBC VOJVODINE

Pre samo sedam dana M. M. (43) je zbog zaštitne maske fizički napao lekara Ž.Ž. (41) u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), uhapšen je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati

  • KOVID BOLNICA ŽARIŠTE SUKOBA

Krajem jula 82-godišnji pacijent u kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra napao je medicinsku radnicu na radnom mestu.

  • NASRNUO NA LEKARE ZBOG SMRTI MAJKE

Početkom aprila u kragujevačkom Kliničkom centru dogodio se incident kada je muškarac, zbog smrti svoje majke, u besu nasrnuo na lekare i polomio staklo na ormariću gde se nalazi aparat za gašenje požara. Kako se nezvanično saznaje, incident se dogodio u Urgentnom centru, kada je starija žena preminula i pored nastojanja lekara da joj spasu život.

  • UBODENA MEDICINSKA SESTRA

Medicinska sestra F.B. sa Klinike za urologiju ubodena je 26.9 nožem u Univerzitetsko kliničkom centru u Prištini, kasnije je Sindikat medicinskih sestara Kosova najoštrije osudio napad i povredu medicinske sestre i pozvalo organe bezbednosti da se što pre pozabave ovim slučajem, a počinioce da kazne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.