SRČANA SLABOST NAM ODNESE I PACIJENTE KOJI SU PRELEŽALI KORONU: Dr Zdravković upozorila građane!
Dr Marija Zdravković, Foto: Printscreen/Youteb

VAŽNO

SRČANA SLABOST NAM ODNESE I PACIJENTE KOJI SU PRELEŽALI KORONU: Dr Zdravković upozorila građane!

Otkako je počela borba sa pandemijom koronavirusa, veoma često se govori da su srčani bolesnici posebno osetljiva kategorija.

Objavljeno:

Otkako je počela borba sa pandemijom koronavirusa, veoma često se govori da su srčani bolesnici posebno osetljiva kategorija. To je bila jedna od tema i 4. internacionalnog kongresa Udruženja koronarnih jedinica Srbije, koji je održan proteklog vikenda onlajn.

Dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa i budući predsednik Udruženja koronarnih jedinica kaže da pacijenti oboleli od korone koji imaju kardiovaskularnih problema teže podnose virus i da su u većem riziku.

"Srčana insuficijencija nam odnese pacijente koji respiratorno preleže i izbore se sa koronavirusom. Nažalost, neki put je kardiovaskularni sistem tako poremećen da u stvari imamo problem sa popuštanjem srčanog mišića. Zato danas odmah po izlasku iz bolnice dajemo profilaksu da se spreči nastanak tromba, između dve i četiri nedelje dajemo injekcije tim pacijentima", kaže za "150 minuta" dr Zdravković i dodaje:

"Srčana slabost je bolest sa kojom se živi. Koliko dugo će neko da živi zavisi koliko redovno uzima terapiju i koliko poštuje doktorove savete. Bitno je da pacijenti sa kardiovaskularnim tegobama ne plaše i ne očajavaju, ali svakako treba da izbegnu zaražavanje koronom. Pojavile su se dve klase lekova koji značajno stabilizuju te pacijente".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.