ALEKSA MILOJEVIĆ JE NAJBOLJI STUDENT NA PRINSTONU: Sada je došao u Beograd, a njegova misija je VRLO JASNA!
Aleksa Milojević, Foto: Printscreen/RTS

OTKRIVAMO

ALEKSA MILOJEVIĆ JE NAJBOLJI STUDENT NA PRINSTONU: Sada je došao u Beograd, a njegova misija je VRLO JASNA!

Aleksa ima jedninstvenu priliku da studira na Prinstonu.

Objavljeno:

Aleksa ima jedninstvenu priliku da studira na Prinstonu.

Tokom školovanja u Matematičkoj gimnaziji Aleksa Milojević je osvojio brojne medalje na međunarodnim takmičenjima. Sada je, kao student Prinstona, uz još jednu koleginicu, najbolji student u generaciji. Kako je Univerzitet Prinston organizovao nastavu onlajn, ovog semestra je u Beogradu.

Nagrada koju je Aleksa dobio vrednuje studentski rad tokom cele akademske godine.

"Kriterijumi su takvi da se gledaju ljudi koji su na mnogo predmeta, odnosno na određenom broju predmeta dobili ocenu koja je A+. Dakle A je najveća ocena, A+ daju profesori koji su izuzetno zadovoljni onim što je student uradio. Kada daju ocenu A+ treba da napišu pismo koje obrazlaže Veću zašto oni misle da učenik, odnosno student zaslužuje tu ocenu", ističe Aleksa Milojević.

Zbog pandemije, u Beogradu sluša nastavu onlajn. Kaže da se profesori stvarno trude da im obezbede što je moguće bolje uslove za učenje i u ovim neočekivanim okolnostima.

"Imamo uživo predavanja gde smo mi i profesori na pozivu i onda oni nama predaju, uglavnom imaju neke tablete ili tako nešto na kojima pišu tako da je atmosfera, koliko god je to moguće, slična predavanjima. Oni profesori koji su se odlučili da snimaju ta predavanja unapred, uvek odrede sat ili dva, gde opet mi sa njima prolazimo kroz neke zadatke ili vežbe da bi opet imali tu neku konekciju sa nama", dodaje Aleksa.

Aleksa tako ima jedninstvenu priliku da studira na Prinstonu, a da se viđa sa svojim drugovima iz gimnazije. Mlađim generacijama pomaže u pripremama za takmičenja.

"Definitivno da u Matematičkoj gimanziji postoji ta tradicija prenošenja znanja sa kolena na koleno, pre svega mislim među učenicima. Tako da se sećam da sam ja učio dosta od starijih kad sam bio tu. Sad kad sam u Srbiji imam i priliku da odem malo do škole, da održim i neko predavanje, tako da mislim da je to neki prirodni nastavak. Kao što su mene stariji učili, tako i mi sad učimo mlađe", ističe Aleksa.

Razmišlja o letnjoj praksi u nekoj kompaniji, kako bi odlučio da li će po završetku osnovnih studija slediti nauku ili se okrenuti industriji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.