Vučić na obeležavanju 75 godina od stradanja u Jasenovcu!
Foto: Profimedia

da se ne zaboravi

Vučić na obeležavanju 75 godina od stradanja u Jasenovcu!

U Spomen području Donja Gradina u Republici Srpskoj obeležava se 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu. Na komemorativnom skupu govoriće premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Objavljeno:

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovaće obeležavanju 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, taj komemorativni skup će biti održan u Donjoj Gradini, u Republici Srpskoj.

Vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije saopštio je ranije da će se, u Spomen području Donja Gradina, nakon istorijskog časa i recitala, skupu obratiti Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Komemorativnom programu će prisustvovati predstavnici Vlada Srbije i RS, skupština Srbije i Srpske, Srpske pravoslavne crkve, Saveza jevrejskih opština, romske nacionalne manjine, mnogobrojna udruženja i građani, saopštio je Odbor.

Donja Gradina bila je deo sistema ustaških koncentracionih logora, čije je središte bilo u Jasenovcu, u Hrvatskoj, koji je osnovan 21. avgusta 1941. godine.

Nakon više neuspešnih pokušaja proboja iz logora, preostali logoraši su 22. aprila 1945. učinili još jedan napad koji je doneo slobodu manjem broju njih.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.