LONČAR I DANICA GRUJIČIĆ UPUTILI OTVORENO PISMO ĐILASU: Alo, kako najbolje da UNIŠTIMO NAŠE ZDRAVSTVO?
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, Danica Grujičić i Dragan Đilas, Foto: Beta/Slobodan Miljević, Filip Plavčić, Aleksandar Stojanović

DIREKTNO

LONČAR I DANICA GRUJIČIĆ UPUTILI OTVORENO PISMO ĐILASU: Alo, kako najbolje da UNIŠTIMO NAŠE ZDRAVSTVO?

Zajedničko saopštenje Lončara i Grujić

Objavljeno: 15:58h

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dr Danica Grujičić, koja je odgovorna za rad gama noža, saopštili su danas da je gama nož Srbija platila 4 miliona evra, u odgovor na tvrdnje Dragana Đilasa da je navodno plaćen mnogo više, uz ironično pitanje Đilasu i nekadašnjem direktoru Urgentnog centra dr Džo Bajecu šta bi oni na osnovu svog iskustva savetovali - kako najbolje može da se uništi srpsko zdravstvo?

Zajedničko saopštenje Lončara i Grujić glasi: "Alo, Bajec, kako je najbolje da uništimo naše zdravstvo? Ajde, Dragane, da saljemo sve na lečenje u Tursku i plaćamo iz našeg budzeta...

"Beše to 2009. godina kada je Srbija počela da šalje naše građane na Gama noz u turske klinike o trosku RFZO.

Lekari u Srbiji u neverici, čekajuci specijalizacije koje ne mogu da dobiju, skupljajući pare da plate da se zaposle u nekoj zdravstvenoj ustanovi, sa nevericom su posmatrali kako Dragan i Džo pune račune turskih klinika, dok se naše ustanove raspadaju, a pacijenti sami donose konac za operaciju, gazu i zavoje.

Iskeširano je iz budzeta Srbije više od četiri miliona evra za Gama nož u Turskoj.

Za tri godine tretirano je oko 720 naših građana za navedenu sumu.

Sve se to promenilo 2. novembra 2015. godine kada je u KCS počeo sa radom prvi Gama nož u Srbiji, plaćen upravo onoliko koliko je ostavljeno para u privatnim turskim klinikama u vreme Dragana i Džoa.

Samo prve godine rada Gama noža u Srbiji tretirano je 800 pacijenata.

Ako je nekome promaklo, za tri godine u turskim klinikama 720 naših građana za više od 4 miliona evra, a za godinu dana u našoj klinici, sa našim lekarima i sestrama 800 nasih građana.

Nesporno je da Dragan u svakoj 'brizi' o građanima Srbije vidi lični interes, te naučen da se u svaki posao ugradi 100, 200, pa cak i 300 odsto on kroz svoje valutne naočare vidi samo cifre i poslove koji su bili mogući jedino u njegovo i Džoovo vreme.

Građani Srbije vrlo dobro znaju, a trebalo bi o tome da se informišu i Dragan i njegov partner koji plaća porez u Luksemburgu, da je kompletna investicija nabavke i stavljanja u rad Gama noža i Iks noža, po principu 'kljuć u ruke', ukupno iznosila 12 miliona evra.

Verujemo da bi Dragan i poreski obveznik Luksemburga, da su bili u prilici, samo Gama nož platili toliko, ali novcem građana Srbije. I Iks nož bar duplo.

Da su bili u prilici...

Dragane Đilase, upravo je sve navedeno razlog zašto vas narod u Srbiji neće, jer ti i tvoji partneri čak i u bolesnim osobama vidite priliku za laku zaradu Srdacan pozdrav, Prof dr Danica Grujičic Dr Zlatibor Lončar", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.