ODLUČENO: Đaci se posle mini odmora sutra vraćaju u klupe, NEMA PRODUŽETKA RASPUSTA
Đaci / Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ZA SADA JE OVAKO

ODLUČENO: Đaci se posle mini odmora sutra vraćaju u klupe, NEMA PRODUŽETKA RASPUSTA

Naknadno će se razgovarati o eventualnom pomeranju zimskog raspusta unapred

Objavljeno:

Vlada nije donela nikakve nove mere što se tiče škola, tako da se od sutra đaci vraćaju u školske klupe.

Na sednici Vlade Srbije koja je počela u 13.00 časova, a na kojoj su donete nove mere u borbi protiv korona virusa, razmatralo se nekoliko opcija. Ipak, makar za sada, za škole nisu donete nove mere, te se đaci sutra vraćaju sa raspusta na nastavu.

Naknadno će se razgovarati o eventualnom pomeranju zimskog raspusta unapred.

- Ja sam apsolutno za to da škole nastave da rade, ja sam za to, mi u čitavoj Srbiji imamo 39 zaraženih đaka u osnovnim školama, 52 u srednjim, od kojih 22 u Beogradu. Onda vam je jasno koliko je stanje bezbedno i koliko su đaci disciplinovani, koliko se poštuju mere - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Kako je i profesor Branislav Tiodorović kazao za "Blic", ono što bi bilo dobro kada su škole u pitanju je da se uvede raspust od 19. decembra do 20. januara.

- Pre izvesnog vremena izneo sam predlog da pomerimo taj raspust koji bi trebalo da bude u februaru, da ga prebacimo unapred. Evo zašto je dobro, time obuhvatamo i pravoslavne i katoličke praznike, Novu godinu, tada bi svi bili izloženi manjem riziku od širenja virusa. U velikim gradovima koristi se gradski prevoz, tada je veća komunikacija sa ljudima, pa mislim da je to dobra ideja da se sprovede - kaže profesor Tiodorović za "Blic".

Mere koje jesu donete su da će svi kafići, restorani, klubovi, ali i prodavnice i supermarketi raditi samo do 21.00 sat. Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.