ĐERLEK: Situacija na nivou cele Srbije ozbiljna i alarmantna
Mirsad Đerlek, Foto: Printscreen/Kurur TV

OGLASIO SE

ĐERLEK: Situacija na nivou cele Srbije ozbiljna i alarmantna

Đerlek je rekao da postoji problem sa zdravstvenim kapacitetima, podsetivši da je u petak održan sastanak sa direktorima kovid bolnica i da je za vikend obezbeđeno 450 do 500 mesta

Objavljeno: 10:13h

Na nivou cele Srbije situacija sa korona virusom je vrlo ozbiljna i alarmanta, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i dodao da postoje problemi sa zdravstvenim kapacitetima zbog čega je ponovo pozvao građane da budu odgovorni i poštuju propisane mere za borbu protiv korone.

Gostujući na televiziji Pink, naveo je da je za nama još jedan veoma težak dan, posebno kada je u pitanju Beograd, i da se očekuje da će iz dana u dan broj zaraženih da se povećava.

Istakao je da će Ministarstvo zdravlja učniti sve da svim pacijentima obolelim od korone pruži maksimalnu zdravstvenu zaštitu i naveo da su država, resorno ministarstvo i Krizni štab uradili dosta u cilju borbe protiv korone, ali da je važno da građani pokažu odgovornost i poštuju mere.

"Kada je Krizni štab uvodio drastične mere poput vanrednog stanja i policijskog časa imali smo veliku pobunu da je to kršenje demokratije i ljudskih prava, a sada kada smo u situaciji da se ponašamo blaže ponovo smo kritikovani", rekao je Đerlek.

Naveo je da nije poenta samo donositi nove mere, već dosledno sprovoditi postojeće i dodao da se treba usmeriti na pooštrenu kontrolu primene postojećih mera.

Đerlek je rekao da postoji problem sa zdravstvenim kapacitetima, podsetivši da je u petak održan sastanak sa direktorima kovid bolnica i da je za vikend obezbeđeno 450 do 500 mesta.

"Nadamo se da će to do danas popodne biti dovoljno, ali sve zavisi koliko bude novoobolelih. U ponedeljak imamo novi sastanak i non stop vršimo preraspodelu mesta u zdravstvenom sistemu", rekao je Đerlek.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.