POLIKLINIKA OBUSTAVLjA RAD: Pacijenti će se primati na Urgentnom centru
Naglo povećanje obolelih od korona virusa, Foto: EPA / Jalal Morchidi

OBUSTAVA RADA U AMBULANTI

POLIKLINIKA OBUSTAVLjA RAD: Pacijenti će se primati na Urgentnom centru

Svi zakazani pregledi za taj period, su odloženi i za njih će biti određeni naknadni termini

Objavljeno:

Kako je saopšteno iz zrenjaninske Opšte bolnice, zbog naglog povećanja broja pacijenata zaraženih virusom korona i povećane mogućnosti intrahospitalnog širenja zaraze, po instrukciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, obustavlja se rad ambulanti Specijalističke poliklinike, od ponedeljka, 16. novembra, na dve naredne nedelje.

Svi zakazani pregledi za taj period, su odloženi i za njih će biti određeni naknadni termini, a pacijenti sa prioritetnim uputima i kojima je hitno potrebna lekarska intervencija, biće pregledani u Urgentnom centru u Zrenjaninu, gde će obavljati samo hitne operacije i maligniteti.

Zgrada Pedijatrije, koja je iseljena, koristi se za smeštaj ležećih pacijenata obolelih od koronavirusa, a kapacitet je 51 bolesnički krevet i 22 mesta sa kiseonikom, dok je u prostoru zgrade Infektivnog odeljenja otvorena još jedna ambulanta za pregled pozitivnih i pacijenata sumnjivih na koronavirus, ispred koje su postavljeni šatori, kao privremene čekaonice.

- U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji gasne infrastrukture za medicinski kiseonik i vazduh, u zgradi Odeljenja psihijatrije, kapaciteta 80 bolesničkih postelja - poručuju iz zrenjaninske Opšte bolnice, iz napomenu da će radovi biti okončani u narednih 14 dana.

32 ZARAŽENA MEDICINSKA RADNIKA

Trenutno je 32-je medicinskih radnika pozitivnih na Covid 19, a u zrenjaninskoj bolnici samo je jedan potvrđen slučaj zaražavanja u bolnici, dok su svi ostali zaraženi u ličnim kontaktima.

OGROMAN PRILIV PACIJENATA

U Specijalističkoj poliklinici u Zrenjaninu, tokom oktobra pregledano je 8.127 pacijenata, a u septembru 7678, dok je u poslednja tri dana broj pregleda u ambulanti infektivnog odeljenja preko 100 dnevno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.