LJUDI, VREME NAPOLJU JE OPASNO! Meteorolozi upozoravaju ljude sa OVIM tegobama, možda ste i vi na spisku, OPREZ
Ilustracija, Foto: Beta/Dragan Gojić

strašno

LJUDI, VREME NAPOLJU JE OPASNO! Meteorolozi upozoravaju ljude sa OVIM tegobama, možda ste i vi na spisku, OPREZ

Iako strah od korone preovladava, nikako ne bi trebalo da zapostavite uticaj vremena na vaš organizam, naročito ako ste hronični ili srčani bolesnik

Objavljeno:

Danas će u Srbiji biti pretežno oblačno vreme, a ponegde će pasti i kiša. Jutarnja temperatura biće od 0 do 6, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni, a tako vreme nikako ne odgovara osobama sa srčanim oboljenjima i astmatičarima

Shodno tome meteorolozi savetuju opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije.

" Promenljivo raspoloženje, pospanost i glavobolja su mogući kod meteoropata. Neophodan je dodatan oprez učesnicima u saobraćaju", stoji u saopštelju Republičkog hidromteteorološkog zavoda.

Bioprognoza
Bioprognozafoto: RHMZ

Što se tiče vikenda, meteorolozi prognoziraju mestimično maglovita jutra, dok če tokom dana vreme biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo, što ne ide na ruku cerebrovaskularnim bolesnicima.

"Zadržava se relativno povoljan uticaj. biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba.U jutarnjim satima izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost", saopštili su meteorolozi..

Postepeno razvedravalje i bolju bioprognozu možemo da očekujemo tek u četvrtak, a do tada nek nam je sa srećom svima!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.