Vlaška magija na delu! Išla sam kod Vlajne da mi pomogne, moj život je upropašćen!
Foto: Print Screen Youtube

Istinita priča

Vlaška magija na delu! Išla sam kod Vlajne da mi pomogne, moj život je upropašćen!

Čudan deo Srbije, rekli bi mnogi, ali ako gledate to na pravi način, možemo slobodno da kažemo da je to srpski Nju Orleans
Objavljeno: 20:08h

Svašta tamo ima da se vidi i čuje i tu ne pričamo samo o "rekla kazala" pričama koje se dešavaju "iza kafane". Ja sam ih lično videla i osetila kroz nekoliko godina koliko sam posećivala ovaj kraj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vlach Magic

Iz nekih razloga koji bi sada ovu priču produbili još više, kupila sam zemlju i napravila vikendicu u ovom kraju Srbije, na takozvanom Đerdapskom jezeru, na mestu gde se mala Porečka reka uliva u Dunav i gde gledate u misterioznu planinu Miroč, gde i dan danas rastu biljke koje ne postoje nigde drugde.

Tokom 10 godina, svako leto provodila sam tamo, sa porodicom i prijateljima. Stekla sam nova lokalna poznanstva, a neka od njih traju i dan danas. Svačega je tu bilo u tom vremenskom rasponu.

foto: Print Screen Youtube

Od čudnih priviđenja žene na mostu koja me je dozivala, osećaja da vas konstantno neko prati i posmatra, "dana usred noći", peskovitih skulptura u dvorištu... Bilo je tu i dosta iznenađenja sa moje strane, susrela sam se po prvi put sa vlaškim jezikom, njihovom kulturom i običajima, poput ukrašavanja drveća na grobu kao novogodišnja jelka (kako mrtvi ne bi ustali), pa sve do zaključanih crkvi po selima, duboko u unutrašnjosti istočne Srbije.

foto: Print Screen Youtube
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.