Bahati biznismen prevario najzaslužniju profesorku iz KG! U 83. godini ostaje na ulici!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Profimedia, ilustracija

gde će, šta će?

Bahati biznismen prevario najzaslužniju profesorku iz KG! U 83. godini ostaje na ulici!

Umesto da u starosti uživa, akademska slikarka i bivša profesorka Prve kragujevačke gimnazije Jelena Petrović (83) u poznim godinama se susrela s velikom mukom.
Objavljeno: 17:22h

I ne, slikarku i uprkos godinama nije zadesila bolest. Ona je prevarena, zbog čega bi mogla da ostane bez krova nad glavom! I to krov koji je bio njen, a pod kojim je živela punih 40 godina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako je došlo do toga da slikarka i profesorka koja je toliko zadužila našu kulturu, ali i đake kojima je prenela svoje znanje ostane na ulici? Okrenuli smo profesorku čije ime znaju svi Kragujevčani. Starica se javila drhtavim glasom, a na postavljeno pitanje kako je prevarena najpre je žustro odgovorila:

- Bila sam naivna! - rekla je,a potom nastavila...Na našem placu, koji se nalazi u centru Kragujevca, taj čovek je hteo da sazida stambenu zgradu. Od toga je zbog velikog placa od sedam ari i dve kuće trebalo da mi da dva ili više stanova, i da mi isplati novčani deo. Verovala sam mu jer je pre toga kupio stan od moje kume, i sve je prošlo u najboljem redu. Na početku, kad smo potpisali ugovor on je isplaćivao taj novčani deo redovno... a onda je jednog dana prestao da se javlja na telefon, i samo je nestao - priča starica drhtavim glasom.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Moj život se tad pretvorio u pravu agoniju, i traje već duže od sedam godina! Tužila sam ga, i prvi put je sud presudio u moju korist. Onda se on žalio na presudu, i sud je presudio u njegovu korist.

- Stečajna upravnica iz Vršca me je zvala i ljubazno mi je rekla da imam još dva meseca da provedem u svojoj kući. Posle toga će biti prodata na licitaciji, jer je on međuvremenu stavio pod hipoteku! I kud ću, šta ću ja? Ostala sam na ulici.

Ipak, nije sve tako crno! Neki ljudi su odlučni u tome da joj pomognu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.