U ZRENJANINU SE HITNO REAGOVALO: Samo u ovom Srpskom gradu POTREBNO uvođenje POSEBNIH epidemioloških MERA?
Grad Zrenjanin, Foto: Beta

posebno loše stanje

U ZRENJANINU SE HITNO REAGOVALO: Samo u ovom Srpskom gradu POTREBNO uvođenje POSEBNIH epidemioloških MERA?

Epidemiološka situacija u ZR sve teža, apel gradonačelnika

Objavljeno:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upozorio je danas da je epidemiološka situacija u gradu sve teža i apelovao na građane da se svi pridržavaju propisanih mera zaštite.

On je naveo da je Zrenjanin danas među 11 lokalnih samouprava u Vojvodini u kojima Institut za javno zdravlje Vojvodine procenjuje da je situacija sa koronavirusom vanredna.

"Za samo jedan dan beležimo broj novozaraženih koji je u početku epidemije dostizan za mesec dana. Više niko nije zaštićen i još jednom apelujem da se svi pridržavamo propisanih mera koji se prvenstveno odnose na nošenje zaštitne maske i izbegavanje nepotrebnih kontakata", naveo je on u saopštenju na sajtu grada.

Dodao je da je Štab za vanredne situacije Grada Zrenjanina naložio nadležnim organima pojačano sporovođenje kontrole poštovanja mera zaštite.

Takođe je angažovana gradska organizacija Crvenog krsta da postavi šator kao privremenu čekaonicu ispred infektivnog odel?enja zrenjaninske Opšte bolnice, kako pacijenti ne bi na otvorenom čekali na red za pregled, rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.