OGLASILA SE MINISTARKA IRENA VUJOVIĆ: Ovo je VEOMA BITNA STVAR ZA SRBIJU!
Irena Vujović, Foto: Dado Đilas

jedno od prioritetnh pitanja

OGLASILA SE MINISTARKA IRENA VUJOVIĆ: Ovo je VEOMA BITNA STVAR ZA SRBIJU!

Irena Vujović je navela da Zelena agenda predstavlja jedno od prioritetnih pitanja, kojima je Srbija posvećena

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović pozdravila je današnje potpisivanje Deklaracije o zelenoj agendi za Zapadni Balkan, koju je na onlajn samitu u Sofiji u okviru Berlinskog procesa u ime Srbije potpisala predsednica Vlade Ana Brnabić.

Irena Vujović je navela da Zelena agenda predstavlja jedno od prioritetnih pitanja, kojima je Srbija posvećena.

"Zelena agenda ima primat u Evropskoj uniji, a njenim usvajanjem pokazujemo snažnu volju i rešenost da se uhvatimo u koštac sa svim izazovima koji su stavljeni pred nas, a tiču se zaštite životne sredine i ekološke održivosti našeg razvoja", istakla je Vujović.

Ona je naglasila da je pred Srbijom ogroman posao koji iziskuje velika ulaganja u cilju sprovođenja aktivnosti u pet ključnih oblasti definisanih Zelenom agendom za Zapadni Balkan.

"Svesni smo da postoje problemi koji ne mogu da se reše preko noći, ali smo odlučni da intenziviramo naše aktivnosti u cilju dostizanja standarda EU, kako bismo osigurali bolju budućnost i bolji kvalitet života građana i građanki Srbije, ali i celokupnog regiona Zapadnog Balkana kroz saradnju sa zemljama iz okruženja", istakla je Vujović.

Ona je dodala da u tom poduhvatu kao značajne saveznike vidi građane, ali i partnere iz EU koje je zamolila za pomoć i podršku u implementaciji Zelene agende.

"Pred sobom imamo nove vrednosti i ciljeve, kako bi učinili Srbiju ekološki boljom i zdravijom uz održiv ekonomski razvoj", zaključila je Vujović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.