KAFIĆI RADE DO 21H: Vanredna situacija UPRAVO STUPILA NA SNAGU u još jednom gradu!
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

ALARMANTNO

KAFIĆI RADE DO 21H: Vanredna situacija UPRAVO STUPILA NA SNAGU u još jednom gradu!

Predškolske ustanove u obavezi su da pojačaju mere prevencije, kao osnovne, srednje i visoko školske ustanove.Zabranjeno je korišćenje bazena, spa i velnes centara za građanstvo

Objavljeno:

Na predlog Štaba za vanredne situacije, komandant štaba i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije, zbog eksponencijalnog rasta broja zaraženih u tom gradu u poslednje dve nedelje.

Kako je objavljeno na sajtu grad, vanredna situacija je doneta u cilju sprecavanja širenja virusa korona. Vanredna situacija stupa na snagu od danas, a podrazumeva proširenje obaveznih mera kojih se građani moraju pridržavati.

Tim merama ogranicava se radno vreme ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, od 6.00 do 21.00 čas, a rad bašta ograničen je do 23.00 časa. Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, kao i organizovanje svečanosti i zabavnih manifestacija.

Predškolske ustanove u obavezi su da pojačaju mere prevencije, kao osnovne, srednje i visoko školske ustanove.Zabranjeno je korišćenje bazena, spa i velnes centara za građanstvo.

Frizerski, kozmetički, saloni lepote, fitnes centri i tretane moraju da imaju pojačane mere zaštite, korišćenje zaštitnih maski i rukavica.Obavezna je česta dezinfekcija svih javnih objekata, pojačano pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Svi zvanični sportski događaji se i dalje odvijaju bez prisustva publike uz pojačane mere zaštite.Na području Mačvanskog okruga aktivno je obolelo više od 800 osoba, od kojih je skoro polovina na teritoriji grada Šapca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.