Sestra Nada predložena za ORDEN: Posle tri i po meseca i TEŠKOG oblika korona, ponovo pomaže pacijentima
Koronavirus Antitela, Foto: Profimedia

svaka čast

Sestra Nada predložena za ORDEN: Posle tri i po meseca i TEŠKOG oblika korona, ponovo pomaže pacijentima

Predložili smo našu Nadu, zato što je delila i dobro i zlo sa nama od jutra do uveče, trijažirala pacijente i sama se razbolela

Objavljeno:

Korona virusom se od marta zarazio i veliki broj zdravstvenih radnika u Srbiji. Među njima je i medicinska sestra iz KBC “Bežanijska kosa” koji je već mesecima kovid bolnica.

Posle tri i po meseca bolovanja i preležane teže forme bolesti medicinska sestra Nada se vratila na posao da pomaže pacijentima koji se leče u bolnici.

Prema rečima direktorke KBC “Bežanijska kosa” Marije Zdravković, sestra Nada je predložena za orden predsednika države. Kako kaže, nekog su morali da predlože, pa je sestra Nada bila prva među jednakima.

“Zašto smo je predložili? Zato što je od prvog dana bila ovde, među pacijentima, kao i mnogi drugi, jednu smo morali da predložimo. Predložili smo našu Nadu, zato što je delila i dobro i zlo sa nama od jutra do uveče, trijažirala pacijente i sama se razbolela”, rekla je direktorka Zdravković.

Sestra Nada je imala tešku formu bolesti.

“Jedva je ostala živa. Uz to, imala je i određene konsekvence od te korone, ali vidite gde je, nju ništa ne boli“, kaže doktorka Zdravković.

Kako kaže sestra Nada, bilo je teško:

“Čim sam se oporavila, vratila sam se nakon tri i po meseca. Bilo je teško, ali i našim pacijentima je jako teško i treba im pomoći maksimalno i biti uz njih.”

Prema rečima direktorke KBC u toj ustanovi se trenutno 33 pacijenta bori za život na odeljenjima intenzivne nege. I samo polovina ima šanse da odatle i izađe i nastavi život. Što je duže pacijent na respiratoru – manje su šanse da se “skine” sa njega. Zato su podvizi kakav je pacijent koji je “skinut” sa uređaja posle 40 dana svetski uspeh.

+Jedina ustanova u kojoj se operišu kovid pacijenti

KBC ima i jedan skener, star 14 godina, a direktorka se prema sopstvenom priznanju “ježi od pomisli” da bi mogao da se pokvari.

BOLI što moramo da BIRAMO kome ćemo da pomognemo: Potresno pismo medicinske sestre iz Hrvatske

Nadaju se da će uskoro dobiti novi.

Bolnica je u kovid sistemu od 23. juna i od tada nijednog momenta nije izlazila iz njega. Ujedno je i jedina ustanova u Beogradu u kojoj se operišu pacijenti oboleli od koronavirusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.