Ma, koji, bre, horoskop? Srpski narodni kalendar zna sve o vama! Proverite! (FOTO)
Foto: Stock

nama je pogodio

Ma, koji, bre, horoskop? Srpski narodni kalendar zna sve o vama! Proverite! (FOTO)

Prema srpskom Narodnom kalendaru, mesec u kojem ste rođeni govori mnogo o vama
Objavljeno:
foto: Fonet

Maj

Srbi su ovaj mesec prozvali carski, cvetni ili cvetnik. Kažu da se tada zaljubi i onaj koji nije nameravao niti je zaljubljive prirode.

Zbog toga su i osobe koje se rode u maju ovakve. Vesele su i po prirodi vedrog duha. Oštrog pogleda, sklone nauci i učenju. Pametne su, pa će novac lako zarađivati, ali isto tako i brzo trošiti i zbog toga mogu da imaju velike nevolje. Naizgled su mirne, ali zapravo lako planu i tada mnogo govore. Reč je o otvorenim osobama koje odmah “u brk” kažu šta hoće i šta o osobi misle. April im je baksuzan mesec i tada će imati svakakve štete. Treba da se paze bolesti stomaka.

Jun

Jun u narodu važi za preloman mesec koji “odlučuje” kakav će biti ostatak godine. Kaže se: Hladan jun sve leto pokvari. U narodu je poznat kao trešnjar, petrovski, lipanj, senski…

Ko se u ovome mesecu rodi, biće razuman, voleće da se lepo i čisto nosi, ali za učenje u nauku neće mnogo mariti. Reč je o pobornicima istine i umerenosti koji ne vole preterano ni hranu ni piće, ali ni laži ni prevare. Često su lakoverni, ali ih zato sreća prati, pa su često uspešni u trgovini i lovu. Treba da čuvaju ruke i noge, jer su im ti delovi tela najpodložniji bolesti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.