Estrado, pazi se! Droga koja je ubila Ejmi Vajnhaus i Majkla Džeksona - sad hara i Srbijom!
Foto: Wikipedia/Psychonaught, AP

zovu je konjska!

Estrado, pazi se! Droga koja je ubila Ejmi Vajnhaus i Majkla Džeksona - sad hara i Srbijom!

Srbiju je preplavila još jedna droga i ne bi bilo čudno da s trona svrgne čak i svog skupljeg srodnika - kokain
Objavljeno: 22:54h

Kako je nastao?

- Ketamin je razvijen šezdesetih godina u Americi i koristili su ga vojnici u Vijetnamskom ratu. Lekarima je on zlata vredeo, jer što bi se reklo, odvaja dušu od tela.

Tada se za, naprimer amputaciju udova nije moglo čekati da anestezija deluje, pa su lekari ranjenicima davali ketamin upravo zbog tog halucinogen efekta koji pruža - kaže za Espreso kriminolog Zlatko Nikolić.

foto: Reuter

Prema rečima Dr Mire Kovačević, direktorke Drajzerove ova droga je upravo zbog tog dejstva i zabranjen - barem za ljudsku upotrebu.

Ovo je cenovnik droga u Srbiji: Marihuana za 500 dinara, šta mislite, pošto su hašiš i skank?

Iako je reč o leku koji se koristi u veterini, on se u slobodnoj prodaji ne može naći. Ipak, rupa u zakonu je u našoj zemlji mnogo, pa prodaja ove droge na ulici cveta.

foto: Wikipedia/Psychonaught

- Ova droga se, kao i mnoge druge prave u laboratorijama. Lanac funkcioniše po istom principu kao i za prodaju ostalih narkotika. Verovatno se proizvodi u nekoj ilegalnoj laboratoriji, pa se doprema do dilera. Druga opcija je da je dileri otkupljuju ili kradu od veterinara - priča Zlatko Nikolić.

Nema deteta koje je nije probalo: Ova droga je najzastupljenija u Srbiji! (FOTO)

Prema rečima Dr Mire Kovačević, u Srbiji nema registrovanih zavisnika od konkretno ove droge. Kako ona navodi, uživaoci opijata probaju je usput - čisto da bi videli kako ona deluje.

Kako se koristi, i kako ketamin deluje?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.