JKP “ MEDIANA“ ZIMU DOČEKUJE SPREMNO! Pavlović: Imamo svu potrebnu mehanizaciju i ljudstvo da grad održimo čistim
Dragoslav Pavlović, Foto: Foto: Printskrin/Belle amie

U TOKU ČIŠĆENJE

JKP “ MEDIANA“ ZIMU DOČEKUJE SPREMNO! Pavlović: Imamo svu potrebnu mehanizaciju i ljudstvo da grad održimo čistim

U toku su radovi čišćenja svih širokih staza, parkova i prilaza na Novom groblju, zbog velikog crkvenog praznika Zadušnica

Objavljeno:

Gost emisije „Jutro“ na RTV „Belle Amie“ bio je direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović koji je govorio o aktuelnim poslovima koje JKP „Mediana“ obavlja u ovom periodu. Svi sektori preduzeća angažovani su u svom domenu.

U toku su radovi čišćenja svih širokih staza, parkova i prilaza na Novom groblju, zbog velikog crkvenog praznika Zadušnica, kada se očekuje veliki broj ljudi. Otklanja se sav otpad, i vrši se postavljanje kontejnera koje JKP „Mediana“ radi o sopstvenom trošku. Slična situacija je i kada su ostala groblja u pitanju i njihovo sređivanje.

Po pitanju akcije besplatnog odvoženja kabastog otpada JKP „Mediana“ i dalje vredno radi, zbog velikog interesovanja građana. Akcija je produžena do 15. novembra, do tada će se primati pozivi građana, a sprovođenje akcije trajaće i tokom čitavog decembra.

Kada je reč o kabastom otpadu akcija je besplatna, a kada je u pitanju šut za odvoz se mora naručiti kontejner od 5 kubika. Kontejner se iznajmljuje na 24 časa i ta usluga se naplaćuje. Odvoz obe vrste komunalnog otpada na Gradsku deponiju je besplatan kada to obavljaju sami građani, i to isključivo važi za fizička lica.

JKP „Mediana“ radi uveliko na unapređenju selekcije ambalažnog stakla. Očekuje se postavljanje još 300 zvona za staklenu ambalažu na teritoriji grada. Nastaviće se recikliranje i ostalih vrsta reciklabilnog otpada kao što su papir i karton, zbog toga što je u gradu na korišćenju oko 17000 plavih kanti.

Gradska deponija obuhvaćena je posebnim projektom, koji se odnosi na sadnju sadnica po obodu deponije. Time bi se formirao vetrozaštitni pojas, koji bi štitio deponiju od spoljnih uticaja kao i okolnu površinu od same deponije.

„Do kraja godine u planu je još jedan poseban projekat koji se odnosi na čišćenje spomen-parka Bubanj. Takođe, po posebnom programu nastaviće se sadnja sadnica po čitavom gradu kao i uređenje dvorišta škola“, izjavio je Pavlović.

Uveliko se radi na kompletnom uređenju i čišćenju Starog groblja kao važnog memorijalnog dela grada. Drveće koje bude uklonjeno sa ove površine, biće dato socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Time će JKP “Mediana“ izaći u susret ovoj kategoriji građana i pomoći im da imaju ogrev za predstojeći zimski period.

JKP “ Mediana“ zimu dočekuje spremno. “Imamo spremnu svu potrebnu mehanizaciju i ljudstvo da grad održimo čistim“, poručio je Pavlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.