HITNO! SUTRA U 12 ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Biće donete NOVE MERE!
Zaseda Krizni štab, Foto: Printscreen

UPRAVO SAOPŠTENO

HITNO! SUTRA U 12 ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Biće donete NOVE MERE!

On je rekao da se većina ponaša tako da poštuje mere, ali da su problem oni koji ih ignorišu

Objavljeno: 10:11h

Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da će Krizni štab sutra imati sastanak na kojem će biti donete nove mere, ali da se neće ići sa potpunim zatvaranjem.

On je za televiziju Prva rekao da se upozoravalo da će novembar i decembar biti teški, te da svoj deo nisu uradili oni koji su trebali da sprovode i prate sprovođenje mera.

"Mislim da ovog trenutka nećemo moći da idemo sa nekim lokdaunom, kao što je u pojedinim zemljama, jer smo mi ipak u boljoj situaciji", rekao je on.

On je rekao da se većina ponaša tako da poštuje mere, ali da su problem oni koji ih ignorišu, te da se moglo i ranije skratiti radno vreme ugostiteljskih objekata i kontrolisati poštovanje mera.

"Skretali smo pažnju na splavove, noćne klubove još pred dva meseca. Tu nije nešto puno učinjeno i treća je izmena ovog zakona o prekršajima", napomenuo je on.

Kako je naveo, za sada nema razloga ni opravdanja za policijski čas i vanredno stanje.

"Tako bismo samo doveli do većih tenzija i neodgvorajućeg odgovora upravo onog dela stanvništa koji se ponaša neodovorgorno", rekao je Tiodorović.

Govoreći o situaciji na jugu Srbije, kazao je da se beleži 50 odsto više prvih pregleda u kovid ambulantama i priliva pacijenata u bolnice.

"Posebno je loše u Preševu i Bujanovcu, vranjska bolnica će biti pod velikim pritiskom obolelih koji su boravili, a skretao sam pažnju na to, prema Severnoj Makedoniji. Ja sam i ranije apelovao da smanje svoje odlaske kupovine i šverc koji cveta na jugu", rekao je on

Dodao je da posebno važno da u sledeća tri dana budemo posebno oprezni, da se ne organiziju nikakvi skupovi niti proslave.

"Pik se može očekivati polovinom novembra, kao što smo najavili u septembru i da ćemo tada ako bude sve pod kontrolom imati kontrlisaniju situaciju, da iza polovone novembra počnemo da sluštamo kivu", najavio je on.

"Škole i vrtići će morati da funkconišu, ali ćemo morati da procenimo da produžio jeseni raspust za škole, te da on počne naredne sedmice", najavio je Tiodorović.

Zbog alarmantne situacije u vezi s brojem novozaraženih korona virusom, Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korone održaće sednicu sutra u 12 časova, piše Kurir.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / B92.net / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.