STANJE SA KORONOM JE VEOMA OZBILJNO: Posle Arene, Srbija dobija nove KOVID privremene bolnice!
Kovid bolnica, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

vojna bolnica

STANJE SA KORONOM JE VEOMA OZBILJNO: Posle Arene, Srbija dobija nove KOVID privremene bolnice!

U prethodnom periodu, privremena kovid bolnica u „Štark areni” radila je od 6. jula do 3. septembra.

Objavljeno:

Vojna bolnica Novi Sad, od danas će biti spremna da primi kovid pacijente, za čije lečenje je namenjeno 35 postelja u internom odeljenju za lečenje kovid pacijenata, koje su kompletno opremljene priključcima za kiseonik i koncentratorima kiseonika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.Ako bude bilo potrebe, u kovid sistem ući će i Vojna bolnica u Nišu.

U vojnoj kovid bolnici Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu, koja bez prestanka radi od marta ove godine, trenutno se na lečenju nalazi 85 pacijenata, uključujući 10 pacijenata na intenzivnom lečenju. Ukupan kapacitet ove bolnice je 135 kreveta.

Privremena kovid bolnica u beogradskoj „Štark areni” ponovo je počela sa radom 19. oktobra i od tada je u ovu bolnicu primljeno 237 pacijenata. Kapacitet ove bolnice je 510 kreveta, a u lečenju obolelih od kovida 19, osim 18 pripadnika vojnog zdravstva, učestvuju i medicinari iz 15 civilnih zdravstvenih ustanova – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U prethodnom periodu, privremena kovid bolnica u „Štark areni” radila je od 6. jula do 3. septembra.

Trenutno, vojnim osiguranicima u ovoj bolnici na raspolaganju je prijemno-trijažna ambulanta za akutna respiratorna oboljenja, u kojoj mogu dobiti sve informacije o daljem lečenju.

Od 30. oktobra i Vojnomedicinska akademija ponovo je svakodnevno, 24 časa, dežurna zdravstvena ustanova za lečenje svih građana čije zdravstveno stanje zahteva hitnu medicinsku pomoć.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.