NEMA ZABRANE RIJALITI PROGRAMA TOKOM DANA: Umesto toga, REM usvojio odluku da se uradi ovo
Savet regulatornog tela za elektronske medije, Foto: Printscreen/Youtube

ODLUKA REGULATORNOG TELA

NEMA ZABRANE RIJALITI PROGRAMA TOKOM DANA: Umesto toga, REM usvojio odluku da se uradi ovo

Član Saveta REM-a Zoran Simjanović rekao je da nacrt pravilnika treba da bude prosledjen Ministarstvu kulture i informisanja na mišljenje

Objavljeno:

Članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nisu usvojili nacrt pravilnika prema kojem bi rijaliti programi prešli u noćni termin a umesto toga usvojena je odluka da službe regulatora urade nadzor nad takvom vrstom programa koji se trenutno prikazuju i da može da se uvede cenzura, saopštio je UNS.

Članica Saveta REM-a Aleksandra Janković rekla je da u potpunosti "podržava zaključak pravne službe REM-a i dodala da bi "donošenjem pravilnika o ograničenju emitovanja rijalitija bez zakonske osnove i obrazloženja koje bi moralo da se zasniva na detaljnoj analizi" upali u pravne probleme.

Ona je rekla da obrazloženje mora da bude zasnivano "na činjenicama, a ne ličnim afinitetima ili animozitetima".

Sa takvim predlogom bio je saglasan i Radoje Кujović, koji je rekao da se time ne gubi na vremenu u regulisanju ovakvog programa.

"Pravilnici koji regulišu tu oblast postoje. Unapred davanja primata predlogu za koji je glasalo pet članova Saveta REM-a nije potpuno sagledavanje ove materije", rekao je on.

Član Saveta REM-a Zoran Simjanović rekao je da nacrt pravilnika treba da bude prosledjen Ministarstvu kulture i informisanja na mišljenje, što bi prema njegovim rečima, bio korak unapred.

Zamenik predsednika Saveta REM-a Goran Petrović kazao je da postoje pravne prepreke za usvajanje pravilnika prema kojem bi rijaliti programi prisilnog okruženja bili vremenski ograničeni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.