OVO JE KORONA PO GRADOVIMA U SRBIJI: Beograd je opet prvi po broju zaraženih, a ovaj grad je NOVO ŽARIŠTE!
Testiranje na koronavirus, Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

ovakva je situacija

OVO JE KORONA PO GRADOVIMA U SRBIJI: Beograd je opet prvi po broju zaraženih, a ovaj grad je NOVO ŽARIŠTE!

U glavnom gradu je u poslednja 24 sata potvrđeno još 472 novoobolelih što ga i dalje drži na prvom mestu neslavne liste gradova kada je reč o korona virusu

Objavljeno:

Prema poslednjim podacima u Srbiji je potvrđeno još 802 slučaja korona virusa, a ponovo je više od polovine zaraženih, tačnije čak 59 odsto, registrovano u Beogradu gde se već danima unazad situacija ne smiruje

U glavnom gradu je u poslednja 24 sata potvrđeno još 472 novoobolelih što ga i dalje drži na prvom mestu neslavne liste gradova kada je reč o korona virusu.

Odmah iza Beograda je ponovo Novi Sad, drugi grad po veličini u Srbiji, ali i drugi na ovoj listi sa još 99 novoobolelih.

Kako je proteklih dana u Kragujevcu broj novoobolelih stalno bio u porastu nalazio se i u samom vrhu ove tabele, međutim danas ga uopšte nema na listi, što znači da je broj novoobolelih verovatno manji od 20. Podsetimo, juče je u ovom gradu u srcu Šumadije bilo registrovano čak 100 slučajeva.

Sada je po broju obolelih od korona virusa prema poslednjim podacima na trećem mestu Valjevo, gde je zabeleženo jos 53 zaraženih.

Četvrti je Šabac sa 47, dok je na petom mestu Kraljevo gde je registrovano još 28 slučaja, dok je u ostala mesta imaju manje od 20 novozaraženih.

Za prvi dan radne nedelje karakterističan je nešto manji broj obolelih jer se po nepisanom pravilu tokom vikenda testira manji broj ljudi, što je i struka u više navrata isticala.

Tako je u poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 7.487 osoba, a njih 802 bile su pozitivne. Ono što posle ovog preseka zabrinjava jeste broj preminulih, kao i broj pacijenata na respiratorima.

Prema poslednjim podacima nažalost, preminulo je sedam lica, dok je na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 57 pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.