KORONA UŠLA U DOMOVE I SOCIJALNE USTANOVE: Već je počelo sa zatvaranjem!
Podatke potvrdilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Foto: profimedia

KORONAVIRUS

KORONA UŠLA U DOMOVE I SOCIJALNE USTANOVE: Već je počelo sa zatvaranjem!

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, korona virus potvrđen je kod 84 korisnika i 62 zaposlena

Objavljeno:

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, korona virus potvrđen je kod 84 korisnika i 62 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Prisustvo virusa Kovid-19 potvrđeno je u beogradskoj Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'', Centru za socijalni rad u Vranju, Domu za decu i omladinu ''Vera Radivojević'' u Beloj Crkvi, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu na odeljenjima Zvezdara, Vračar i Lazarevac, Gerontološkim centrima u Kragujevcu, u Novom Sadu - radnoj jedinici Dom Liman, Beograd - Dom Bežanijska kosa, Karaburma, kao i u Mataruškoj Banji, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra i Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, problem postoji i u centrima za soclijani rad u Chupriji, Ljigu, Lajkovac, Zrenjanin i Mionici-Služba Pomoć u kući.

Virus je potvrđen u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, Beograd, Ustanovi za odrasle i starije Kučevo kao i onoj pri Centru za socijalni rad Ljubovija, kao i u krgujevačkom Zavodu za smeštaj odraslih ''Male pčelice''.

Problem postoji i u Domskom odeljenju u Despotovcu, Domu za smeštaj starih u Prokuplju, beogradskim domovima ''Milidom lux'', "Epikur" ''Zeleni dom'', "Viva", ''Dživdžan'', kao i u Zrenjanjinu u domu ''Nanini konaci''.

Među tim ustanovama je i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, Beograd.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.