OVAJ SRPSKI GRAD SE PREKO NOĆI POJAVIO NA KORONA MAPI: Zaraženo 30 radnika JEDNE BOLNICE, a virus ušao i u ŠKOLU!
Požarevac, Foto: Youtube printscreen

AU!

OVAJ SRPSKI GRAD SE PREKO NOĆI POJAVIO NA KORONA MAPI: Zaraženo 30 radnika JEDNE BOLNICE, a virus ušao i u ŠKOLU!

Oko polovina hospitalizovanih pacijenata je na kiseoniku, jedna osoba nalazi se na neinvazivnoj ventilaciji

Objavljeno:

Požarevac se za 24 sata prvi put pojavio na listi korona kritičnih gradova, čini se kao da je u ovom gradu žarište buknulo bukvalno preko noći!

Trenutno, u kovid bolnici u Požarevcu na Infektivnom odeljenju je na lečenju 45 pacijenata sa simptomima korona virusa, a svi pacijenti su iz Braničevskog okruga.

Oko polovina hospitalizovanih pacijenata je na kiseoniku, jedna osoba nalazi se na neinvazivnoj ventilaciji.

- Kod 30 zdravstvenih radnika PCR testom potvrđena je infekcija kovidom 19, od kojih je sedmoro primljeno na Infektivno odeljenje. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Klinička slika hospitalizovanih pacijenata uglavnom je srednje teška. I dalje je uočljiv porast broja inficiranih u našem gradu i celom okrugu - ističu iz požarevačke bolnice za Telegraf.

- Molimo građane da se uzdrže svakog vida ponašanja kojim bi mogli da ugroze sebe i druge. Apelujemo na strogo poštovanje mera zaštite jer je to za sada jedini put da sprečimo drastično pogoršanje epidemiološke situacije i sačuvamo zdravlje i život - navodi se u saopštenju direktora dr Danka Nikolića.

Prema redovnom dnevnom korona preseku za Srbiji, u sredu se na toj crnoj listi gradova sa najviše zaraženih pojavio i Požarevac, koji se do tada tu nije nalazio, a da je epidemiološka situacija tu nepovoljna, potvrdila je za "Blic" i direktorka Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu dr Ana Jovanović.

- Situacija je nepovoljna i postoji tendencija daljeg rasta - navela je dr Jovanović.

Prema njenim rečima, zabeležena su dva slučaja korone kod dece srednjoškolskog uzrasta i oni su na kućnom lečenju, a i tri prosvetna radnika su obolela.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.