IŠLI NA SLAVE I PUNOLETSTVA, SADA SU SVI U IZOLACIJI! Zaraženo sedmoro đaka!
Đaci / Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

NEVEROVATNO

IŠLI NA SLAVE I PUNOLETSTVA, SADA SU SVI U IZOLACIJI! Zaraženo sedmoro đaka!

Ukoliko bi ova škola bila zatvorena, to bi bio prvi takav slučaj u Srbiji od početka trećeg talasa epidemije korona viursa

Objavljeno:

U srednjoj školi "Đura Jakšić" u Rači tri odeljenja će biti u izolaciji zbog korone, i đaci će pratiti onlajn nastavu narednih 14 dana.

Kako je za "Blic" izjavio predsednik opštine Nenad Savković, danas je nakon sastanka Ministarstvu poslat takav predlog, a ukoliko se pristizanje novih obolelih učenika nastavi, postoji mogućnost da bude zatvorena cela škola, koja ima ukupno 11 odeljenja.

Ukoliko bi ova škola bila zatvorena, to bi bio prvi takav slučaj u Srbiji od početka trećeg talasa epidemije korona viursa.

- Reč je o đacima koji su se zarazili verovatno na proslavama punoletstva ili slavama. To su deca kojoj je teško zabraniti takva okupkjanja - kaže Nenad Savković.

Direktorka ove srednje škole je dala saopštenje u kome se navodi da je prema preporuci Epidemioliške službe Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu predložena samoizilacija grupe učenika.

- Potvrđena je infekcija kod sedam učenika, pet iz odeljenja maturanata, koji su u samoizolaciji od ponedeljka, 26. oktobra i još dvoje iz trećeg razreda. Učenici su se zarazili na proslavama punoletstva, i okupljanjima u lokalima zatvorenog prostora sa velikim brojem okupljenih - navela je drektorka škole Sanja Radojević.

Problem je, kako tvrdi, to je što u školi i van nje ne važe ista pravila, i onda popuštaju mere zaštite od korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.