LJUDI, VOZILA SAM ČUVENOG TAMIĆA! Dva puta je STARIJI OD MENE, a ZEMLJA SE TRESE od jačine MOTORA! (VIDEO)
Tam 2001, Foto: Ilustracija/ Emilija Jovanovic

milica vozi krševe

LJUDI, VOZILA SAM ČUVENOG TAMIĆA! Dva puta je STARIJI OD MENE, a ZEMLJA SE TRESE od jačine MOTORA! (VIDEO)

Nakon poteškoća sa ulaskom, sedam na pocepano sedište i postavljam sebi pitanje: Gde se pali ovo čudo?

Objavljeno:

Modernizacija nas svakodnevno pritiska da idemo u korak sa tehnologijom i naviknemo se na unapređen sistem vožnje, kao i da uživamo u hedonizmu. To često znači da zaboravljamo kako su ljudi ranije živeli, šta su jeli, vozili ili koristili.

Kada su u pitanju automobili, mladi su se navikli na "klik" i sve više voze automatike koji se "sami" parkiraju, te skoro da više i nema dobrih ili loših vozača. Zbog toga sam odlučila da se kao mlad vozač oprobam u vožnji vozila iz prošlog veka.

Prvi na redu je Tam 2001 iz, nećete verovati 1971. godine. Neverovatna je sama činjenica da je ovaj kamion u voznom stanju i da je prošao tehnički pregled, dok neka savremena vozila muče muku sa tim.

Na prvi pogled ne primećujem ulubljenja, niti skinutu farbu na većim mestima. Spoljašnjost je veoma očuvana, ako bi se uzelo u obzir njegovo godište. Vrata se otežano otvaraju i već na ulasku mi je neobično penjanje tj. ulazak u vozilo. Nakon poteškoća sa ulaskom, sedam na pocepano sedište i postavljam sebi pitanje: Gde se pali ovo čudo?

Sreća pa je vozač u blizini i pristiže u pomoć, a nakon paljenja motora kreće moj strah. Sve se trese oko mene kao da sam u epicentru zemljotresa i pomišljam već u tom trenutku da odustanem. Jurim volan, koji se pomera gore-dole, dok ceo doživljaj prati jak zvuk motora i miris benzina. Ipak, radoznalost mi ne da mira i polako stavljam nogu na gas, ali dešava se nešto neverovatno. Kamion ni da se pomeri.

Mislila sam da će biti lakše "krenuti iz druge", ali ipak sam uspela da shvatim suštinu - kreće se bez gasa. To bi svi trebali da znaju. U glavi mi prolazi cela obuka za vožnju i razmišljam kako sam uopšte položila vozački ispit.

Nakon kratke obuke pokrećem ovu gromadu i ubrzo stičem samopouzdanje čuvenih "Kamiondžija". Moje putovanje ne traje dugo, jer sam ipak neiskusna u vožnji ovakvih vozila, ali od glavnog vozača dobijam ponudu da me "izuči vožnji" i da postanem vrhunski "šofer".

Nakon uspešne vožnje osećam se sigurnije i verujem da će ovo iskustvo doprineti boljoj vožnji mog automobila. Ukoliko bi me neko pitao da li bih opet vozila ovaj kamion, moj odgovor bi bio da. Sledeći put sa sigurnošću bih obišla celo mesto, a naredni možda i prevezla veći teret.

Ukoliko smatrate da bismo trebali da isprobamo vaše vozilo javite nam se i dolazimo sa našom ekipom. Nove i zabavne izazove nikada ne odbijamo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Milica Drinčević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.