NE ŽELIMO SLIKE IZ EVROPE GDE SE I UZ POLICIJSKI ČAS SITUACIJA OTIMA KONTROLI: Dr Gojković o NOVIM MERAMA!
Dr Gojković apeluje, Foto: Printscreen Kurir tv, Profimedia

APEL

NE ŽELIMO SLIKE IZ EVROPE GDE SE I UZ POLICIJSKI ČAS SITUACIJA OTIMA KONTROLI: Dr Gojković o NOVIM MERAMA!

Gojković navodi da virus ulazi u period koji mu omogućava da se brže širi

Objavljeno: 11:06h

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da će Krizni štab nove mere za sprečavanje širenja korona virusa razmatrati posle sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa direktorima svih kovid bolnica u Beogradu, koji će biti održan danas.

"Ne želimo slike iz Evrope, gde se čak i uz policijski čas, situacija polako otima kontroli", dodaje Gojković za RTS.

On je naveo da Krizni štab ne donosi odluke zbog nečijeg hira već na osnovu epidemijske situacije.

"Svako treba da pogleda u sebe, jer epidemijska situacija zavisi samo od građana i koliko se oni pridržavaju mera", ističe Gojković i dodaje da svaki zaraženi može da prenese infekciju na dve do tri osobe.

Pored Beograda, koji je najveće žarište u Srbiji, i u Vojvodini raste broj inificiranih - u poslednja 24 časa registrovano je preko 130 zaraženih, što je za jednu trećinu više u odnosu na prethodni dan. Najviše inficiranih je Novom Sadu 73, za kojim slede Zrenjanin i Pančevo, dok se u Kliničkom centru Vojvodine leči 30 pacijenata i niko od njih nije priključen na respirator.

Gojković upozorava da epidemijska situacija u Srbiji iz nepovoljne prelazi u izuzetno nepovoljnu. "Iako se bolnice se pune sporijim tempom nego u prethodnom periodu, treba da budemo ozbiljno zabrinuti", kaže Gojković za RTS i dodao da je situacija u okruženju i Evropi potpuno van kontrole.

Gojković navodi da virus ulazi u period koji mu omogućava da se brže širi.

On ističe da najviše zaraženih dolazi sa kućnih proslava.

"Očekuje se dalji eksponencijalni rast, a to može ići u nedolged, ako se ne zaustavi. Još nije počela sezona gripa, a kad se to desi, stvoriće velike muke zdravstvenom sistemu", upozorava Gojković i dodaje da nema toliko registrovano zaraženih iz radnog kolektiva i većeg prenosa na radnom mestu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.