SVE JE U REDU, OBJAŠNJENO ODAKLE EKSPLOZIJE U SRPSKOM GRADU: Nema nikakve štete
Pančevo, Foto: Pančevu treba

EKSPLOZIJA

SVE JE U REDU, OBJAŠNJENO ODAKLE EKSPLOZIJE U SRPSKOM GRADU: Nema nikakve štete

Zaposleni u HIP-Petrohemiji odreagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene.

Objavljeno:

Građane su sinoć uznemirile jake detonacije koje su se čule u Pančevu iz pravca Petrohemije.

Meštani naselja Vojlovica izašli su uplašeni iz svojih kuća, a iz pravca Petrohemije čule su se dve jake eksplozije, a prema tvrdnjama pojedinih očevidaca video se i plamen.

Iz Petrohemije za Objektiv.rs navode da su u pitanju detonacije koje su se čule prilikom puštanja u rad pogona Peng.

“Prilikom starta reakcije u fabrici PENG, oko 21.05 došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine. Kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na izduvnoj cevi reaktora. S obzirom na to da je pojava dekompozicije predviđena tehnološkim postupkom prilikom ovakvih događaja ne dolazi do materijalne štete i ugrožavanja radne i životne sredine”, rekli su nam.

Dodaju da su zaposleni odreagovali pravovremeno, te da su nadležne institucije blagovremene obaveštene.

“U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici PENG, u HIP-Petrohemiji, je izuzetno mali i u proseku iznosi jedna do dve godišnje. Zaposleni u HIP-Petrohemiji odreagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene. Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, a uskoro se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG”, ističu iz Petrohemije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.