DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ ZA ESPRESO: Sigurniji smo nego u MARTU, ali je prerano za ZAKLJUČKE!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Emilija Jovanović

KORONA VIRUS

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ ZA ESPRESO: Sigurniji smo nego u MARTU, ali je prerano za ZAKLJUČKE!

To jesu obećavajući pokazatelji, ali je prerano bilo šta zaključivati

Objavljeno:

Pred novinarima su danas govorile doktorka Darija Kisić Tepavčević i direktorka KBC Bežanijska kosa dr Marija Zdravković.

Kriznom štabu redakcija portala Espreso postavila je pitanje koje je objašnjenje za ogroman broj zaraženih, a procentualno manji broj pacijenata sa najtežom kliničkom slikom u novom talasu korone, i da li postoji opasnost da se ovaj odnos promeni nagore?

Na naše pitanje odgovorila je doktorka Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

foto: Emilija Jovanović

- Kada gledamo učestalost različitih formi bolesti u ukupnoj strukturi laboratorijsko potvrđenih slučajeva, tu nam manja učestalost tih težih bolesti idirektno govori o slabijoj aktivnosti virusa.

- Međutim, videli smo da to može i te kako da se promeni.

- Ne možemo nikakve zaključke da donosimo ni mi niti bilo ko na osnovu pojedinačnih pokazatelja pojedinih dana, potreban je duži period da bi videli da je ovo pravilnost, nadamo se da je tako.

- Ono što je sigurno bez obzira što je očigledno da ne smemo u potpunosti da se oslanjamo na kolektivni imunitet prirodnog zaražavanja, sigurno smo mnogo zaštićeniji nego što smo bili u martu ove godine.

- To jesu obećavajući pokazatelji, ali je prerano bilo šta zaključivati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.