HAOS U SRPSKOM GRADU! Korona ušla u 2 škole, roditelji skamenjeni od straha
Ilustracija, Foto: beta/Mialn Obradović

virus ne jenjava

HAOS U SRPSKOM GRADU! Korona ušla u 2 škole, roditelji skamenjeni od straha

Objavljeno:

U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski“ zabeležen je slučaj zaraze koronavirusom kod troje zaposlenih, a u Osnovnoj školi “Jovan Dučić“ u Petrovaradinu kod jednog zaposlenog, saopštila je danas članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić u Novom Sadu.

U školama su, navodi Vučinić, sprovedene mere kako bi bilo sprečeno dalje prenošenje virusa.

“Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane”, rekla je Vučinićeva, dodajući da je u školi “Josip Slavenski“ već organizovana onlajn nastava.

Ona je naglasila da sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Grada Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava i da inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.

“Apelujem na sve naše sugrađane da budu disciplinovani, da nose maske i pridržavaju se svih mera i preporuka koje donosi Krizni štab, kako bismo sprečili širenje koronavirusa”, rekla je Dina Vučinić.

Dodala je da će gradska uprava za obrazovanje nastaviti da redovno obaveštava javnost o situaciji u gradskim obrazovnim ustanovama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.