NIKAKO NE SKIDAJTE MASKE:  Srbija pored KORONE ima još jedan problem, sa njim se bori OSAM GRADOVA!
ZAGAĐENJE VAZDUHA, Foto: Profimedia, Printscreen/Google Maps, Ilustracija

čuvajte se

NIKAKO NE SKIDAJTE MASKE: Srbija pored KORONE ima još jedan problem, sa njim se bori OSAM GRADOVA!

Problem sa kojim se mnogi građani Srbije svake godine suočavaju jeste zagađenje vazduha

Objavljeno: 12:57h

Korona virus ne posustaje, a u našoj zemlji se ponovo razbuktao, te je juče zabeležen najveći broj novozaraženih od početka pandemije, njih čak 512. Beograd je, prema rečima epidemiologa i te kako kritičan, ali virus nije jedino što se kao crni oblak nadvilo nad prestonicu, ali i nad još desetak gradova u Srbiji.

Problem sa kojim se mnogi građani Srbije svake godine suočavaju jeste zagađenje vazduha, a kvalitet vazduha u mnogim gradovima danas je u crvenoj zoni!

Maske su obavezne u zatvorenim prostorima, ali nije na odmet da se nose i napolju imajući u vidu da je vazduh u Beogradu zagađen, što potvrđuje i "Blicova" vidžet aplikacija. Tu se vidi da današnji nivo vazdušnog zagađenja nije zdrav za osetljive grupe stanovništva.

Kod svih građana mogu da se jave posledice po zdravlje, blaže ili jače, a oni koji pripadaju osetljivim grupama mogu da se suoče sa ozbiljnim zdravstvenim tegobama.

Aktivna deca i odrasli, te ljudi sa srčanim i respiratornim oboljenjima poput astme treba da izbegavaju svaki boravak na otvorenom. Svi ostali, posebno deca, treba da ograniče boravak na otvorenom. Preporučuje se izbegavanje svih aktivnosti na otvorenom koje podrazumevaju ubrzano i duboko disanje.

Pored Beograda u kojem je zabeležen visok nivo PM 2,5 čestica, vazduh je zagađen i u Novom Sadu, Smederevu, Valjevu, Kosjeriću, Užicu, Nišu i Novom Pazaru, pokazuju današnji podaci Agencije za zaštitu životne sredine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BLIC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.