KORONA EKSPLODIRALA U GRADU NA JUGOZAPADU SRBIJE: Zaseda štab za vanredne situacije HITNO
Koronavirus / Ilustracija, Foto: EPA/JAMES ROSS

POOŠTRENE MERE

KORONA EKSPLODIRALA U GRADU NA JUGOZAPADU SRBIJE: Zaseda štab za vanredne situacije HITNO

Iz Opštinskog štaba upućen je apel građanima da se uzdrže od organizovanja privatnih proslava, svečanosti i drugih zabavnih manifestacija

Objavljeno: 21.10.2020. 18:14h

Opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju, na vanrednoj sednici, održanoj u sredu, naložio je pojačan inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata.

Štab je obavezao vlasnike ugostiteljskih objekata da istaknu broj osoba koji mogu istovremeno boraviti u lokalu, shodno merama Vlade, da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica, kao i da razmak između lica mora biti dva metra, kao i pridržavanja svih mera koje je naložio Krizni štab i Vlada Srbije.

Iz Opštinskog štaba upućen je apel građanima da se uzdrže od organizovanja privatnih proslava, svečanosti i drugih zabavnih manifestacija.

Takođe, apelovano je na žitelje Prijepolja da pokažu najveću odgovornost u ličnom ponašanju i da se pridržavaju svih mera i preporuka, a najviše u održavanju higijene ruku, držanja distance, nošenju zaštitnih maski koje su obavezne u javnom prevozu i trgovinskim objektima.

Štab je obavezao Javno komunalno preduzeće "Lim" da sprovede pojačanu komunalnu higijenu na teritoriji opštine i da izvrši pranje i dezinfekciju svih gradskih ulica, trgova i trotoara.

Inače, tokom poslednjih sedam dana u Prijepolju su registrovana 24 novoobolela lica, dok je od početka epidemije korona registrovana kod 240 žitelja grada na Limu.

Bonus video:

(Espreso.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media